Hírek

Óriások a törpék ellen

A csoportkör végeztével sem szűnik meg a továbbjutási esélyeket elemző minirovatunk!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ezúttal az egyenes kieséses szakasz mérkőzéseit nézzük meg közelebbről!

Az A-csoport nagy meglepetést hozott. Kiesett Oroszország és Lengyelország, továbbjutottak a tornát borzalmasan kezdő csehek, és a két forduló után egyetlen ponttal álló görögök.

A B-csoportban is véget értek a küzdelmek, itt Németország és Portugália viszonylag simán vette az akadályt. Szoros küzdelmekből nem volt hiány, minden találkozón egy gól döntött. Hollandia harmatgyenge teljesítményével nem tudott beleszólni a csoport eredményének alakulásába.

Az említett két csoport végeredménye alapján két negyeddöntő párosítását már ismerjük. Az egyik ágon a csehek Portugália ellen lépnek pályára június 21-én, míg a másikon a németek a görögökkel találkoznak az elődöntőért, június 22-én. Nézzük, a két párharcban milyen esélyekkel lépnek majd pályára a csapatok.

Csehország–Portugália

Ha a mutatott játékot nézzük, hiába a csehek feltámadása, Ronaldóék a mérkőzése esélyesei. Ráadásul a csehek felkészülését Rosicky sérülése is nagyban nehezíti, kicsi az esély, hogy pályára léphet a rutinos játékos. Portugália várhatóan teljes kerettel veszi fel a harcot az elődöntőért.

A találkozó győztese a C-csoport elsőjével, vagy a D-csoport második helyezettjével találkozhat majd az elődöntőben. A felsorolt helyekre olyan csapatok pályáznak, mint például Spanyolország, Horvátország, Anglia vagy Franciaország, továbbá Olaszországnak és Ukrajnának is van némi esélye erre az ágra kerülni.

Németország–Görögország

Igazán jó előjelekkel várják a németek a szombati mérkőzést. A halálcsoportban nem hibáztak, és komolyabb sérültjük, illetve eltiltottjuk sincs. Az ellenfél a csoportmeccsek során folyamatosan megtizedelt Görögország lesz, náluk több biztos hiányzóról is tudunk. Papadopoulosz már az első meccs után hazautazott, többhónapos kihagyás vár az Olympiakosz védőjére. A második meccsen (sérülés miatt?) lecserélt első számú kapus, Halkiasz ott volt a kispadon az oroszok ellen megnyert találkozón. Valószínű viszont, hogy a hibátlan helyettes, Szifakisz továbbra is élvezi majd a bizalmat a kapuban. Ráadásul nem csak sérülések hátráltatják a csapatot, Karagunisz és Holembasz eltiltás miatt hagyja majd ki a negyeddöntőt.

A továbbjutó csapat a C2–D1 párharcot sikeresen megvívó válogatottal találkozik az elődöntő során. Könnyen lehet, hogy Olaszország, Horvátország, Anglia, Ukrajna vagy Franciaország találkozik a német-görög győztesével, de akár még Spanyolország is ezen az ágon folytathatja a végső sikerért folyó harcot.

Olvasói sztorik