Hírek

Nyáron Kuyt, ősszel böjt

Tiber László szerint a fárasztó klubszezonnak és a kontinenstornának ősszel lesz meg a böjtje.

Kapcsolódó cikkek

A program (június 8. péntek)

A-csoport, 1. forduló
Lengyelország–Görögország, Varsó, 18 óra
Oroszország–Csehország, Wroclaw, 20:45

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pénteken kezdődik az Európa-bajnokság, amelyet szakmai szemmel kísérünk figyelemmel!

Természetesen a Rangadó.hu szakértői is a televízió előtt töltik idejük nagy részét a következő hetekben, hiszen Ukrajnában és Lengyelországban június 8-án, pénteken kezdődik az Európa-bajnokság! A nyitónap lengyel–görög és cseh–orosz meccseit (A-csoport) Tiber László segítségével elemezzük majd. Az alábbiakban a Videoton és a Siófok egykori legendás labdarúgójának várakozásait olvashatják.

– Határozottan kijelenteni semmit nem lehet, de szerintem meglepetéscsapat biztosan lesz ezen a tornán is. Ettől függ nagy valószínűséggel a német, spanyol, holland hármas ott lesz az első négyben, és a franciák is jók lesznek!

Fáradt sztárok?

– Ezeket a játékosokat is anya szülte! Azért van jó válogatottjuk, mert év közben Európa legjobb bajnokságaiban játszanak, ez a két dolog egyenes arányban van. Igen ám, de kevés volt az a néhány nap a bajnoki szezon után a pihenésre. Utána bizonyára egy vegyes alapozás következett, majd újra csúcsformába kellene kerülniük, nagyjából negyven klubmeccs után. De azért ők a világ egyik legjobbjai egyénileg és csapatszinten is, hogy át tudják hidalni ezt az erőltetett menetet. Az ősszel induló bajnokságban lesz majd ennek böjtje, de arról még korai beszélni. Ezek a játékosok vannak annyira profik, és a háttérmunka, az orvosi team is kiváló, hogy megfelelő vitaminokkal, megfelelő turpisságokkal jó formába kerüljenek fizikálisan, illetve pszichésen, mentálisan is. Bízom benne, hogy remek mérkőzéseket látunk majd!

Német, holland, francia

– Nagyon tetszik a németek racionális futballja, a hollandok játékára pedig már a hetvenes évektől, a Cruyff-időszaktól élénken emlékszem. Nagyon céltudatos, látványos játékra képesek, hiszen kiváló anyaggal, nagyszerű játékosokkal rendelkeznek. Nem akarok én is a Lineker-mondásra hivatkozni, mert már lerágott csont, de a németeket mindenképpen a négy közé várom, és nem is titkon arra számítok, hogy döntőt játszanak. A franciák nagyon mélyen voltak a közelmúltban, ez mély nyomot is hagyott a labdarúgásukban, de nagyszerű futballistáik vannak, és túl tudtak lépni ezen. Szerintem ők is beleszólnak az éremcsatákba.

Lengyel, orosz

– Ami az első játéknapot illeti, a lengyelek nem kapnak ki a görögöktől, mert nincs rossz csapatuk, és hazai pálya, valamint a nyitómeccs kötelezi őket. Messzemenő következtetést ne vonjunk le Csehország magyarok elleni vereségéből, de úgy ítélem meg, hogy érdemben nem fognak beleszólni ebbe az Európa-bajnokságba, szerintem a csoportjukból sem jutnak tovább.

A Rangadó.hu kedvence: Görögország!

Mivel honlapunk a magyar focira szakosodott, számunkra az a hazai pálya, amelyen minden alkalommal törekszünk az elfogulatlanságra, az objektivitásra. Az Európa-bajnokság számunkra is a nyári szünetet, a kikapcsolódást jelenti, miközben persze napról napra jeles szakértőink segítségével, szakmai elemzések formájában számolunk be a meccsekről. Ebben az esetben mégis adunk magunknak lehetőséget a szubjektivitásra is, reméljük, olvasóink nem bánják.
Bizonyára mindenki furcsállja, hogy nem valamelyik nagycsapatnak szurkolunk, hanem pont annak a görög válogatottnak, amelyet sokan kifejezetten utálnak! 2004-ben az európai fociszurkolók többsége úgy érezte, hogy elrontották a szórakozásukat! A várva várt portugáliai Európa-bajnokságon a színtelen, szagtalan, sótlan, semmilyen görög csapatot kellett nézniük a drukkereknek, az elejétől a végéig, hiszen Hellász félistenei egészen a döntőig, pontosabban az aranyéremig masíroztak! Igen ám, de mi pontosan azt imádjuk bennük, amit sokan nem értékelnek. Tökéletesen tisztában vannak a saját képességeikkel, illetve azok korlátaival, nem akarnak többek lenni, vagy többeknek látszani. A lehetőségeikhez alakítják a taktikájukat, amit aztán fegyelmezetten betartanak, remekül megvalósítanak. A védekezés magasiskoláját mutatják be, miközben ellenfelük kapuja előtt egy-két helyzetből rendszerint szereznek egy gólt.
Tény, hogy nem kifejezetten látványos, de rendkívül tudatos és pontos a játékuk, és bizony, sok esetben többet ér, mint az öncélú brillírozás. Részünkről tehát, hajrá Görögország!

Olvasói sztorik