Hírek

A másik házigazda is búcsúzik?

A továbbjutási esélyeket vizsgáló minisorozatunk negyedik részében a D-csoportot elemezzük.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A két favorit nem hibázott a második körben. Anglia és Franciaország az előző fordulóbeli unalmas döntetlenje után megrázta magát, és jelentősen jobb támadóteljesítményt produkálva legyőzte ellenfelét. Ez egyben azt is jelenti, hogy az eddig izgalmakban gazdag meccseket játszó svéd csapat a következő kör után már biztosan nem lép többet pályára a tornán.

Ki juthat tovább? Egy kiesője már van a csoportnak, hárman viszont még komoly versenyt folytatnak a két továbbjutást érő helyért. Az előző csoportokhoz képest meglepően könnyű dolgunk van ebben a kvartettben.

Ukrajna:

Simának mondható vereséget szenvedtek a franciák ellen, ami nem jó előjel a társrendező ország válogatottjára nézve. Anglia lesz a következő ellenfél, amely ugyanúgy egy ponttal többet gyűjtött az ukránoknál, mint a franciák. Így aztán nem nehéz megállapítani, hogy a döntetlen sehogy sem elég a hazaiaknak, mivel így Anglia pontszámban, Franciaország meg egy esetleges veresége esetén is az egymás elleni eredménnyel felülmúlja őket. Győzniük kell, ekkor biztosan előznek!

Anglia:

Ha nem kapnak ki Ukrajnától, továbbjutottak. Most már Rooney is játszhat, így tovább erősödik az angol támadósor. A csoportelsőség még kérdéses, hiszen ott a franciákkal futnak versenyt. Ha több pontot szereznek az utolsó fordulóban, mint a 24 meccs óta veretlen Franciaország, akkor övék lesz a csoportelsőség. Ha azonos eredményt érnek el, mint riválisuk, akkor a gólkülönbségüktől függ a sorsuk. Ha döntetlent játszanak, akkor a franciáké az első hely, Anglia második; ha ez az eredmény vereség lenne, akkor pedig a második helyről dönt ez a mutató a két csapat között – itt számít majd az utolsó fordulóban rúgott és kapott góljuk száma.

Franciaország:

Jobb gólkülönbsége miatt vezeti a csoportot, ugyanaz a helyzet náluk is, mint az angoloknál. A döntetlen már elég a továbbjutáshoz a csapatnak.

Olvasói sztorik