Hírek

A magyarok a spanyoloknak szurkolnak

Idehaza az 50 év alatti felnőtt lakosság felét érdekli a pénteken kezdődő ukrán-lengyel közös rendezésű Európa-bajnokság, amelyen a spanyolokért szorít a legtöbb magyar.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NRC Piackutató 18-49 évesek körében végzett felmérése alapján ezen korosztály csaknem felét egyáltalán nem érdekli a kontinenstorna, míg 20 százalékuk követi majd kiemelt figyelemmel a meccseket – írja az MTI.
Az esemény leginkább a negyvenes éveikben járó férfiakat foglalkoztatja, 29 százalékuk válaszolta azt, hogy élénken érdekli az esemény, s csak harminc százalékukat nem érinti meg egyáltalán a háromhetes viadal. A teljesen közömbösek több mint hatvan százaléka nő, ugyanakkor a leglelkesebbek harminc százalékát is a hölgyek teszik ki.
A csapatokkal kapcsolatban a válaszadók negyven százaléka sorolta három kedvenc együttese közé a címvédő és világbajnok spanyolokat. Őket a németek követik 29, illetve az olaszok 25 százalékkal. Az angolok és hollandok 20-20 százalékot kaptak.
Hasonló kutatással állt elő az OTP Alapkezelő is, a 25 és 49 évesek körében. A lakosság fele érdeklődik élénken az esemény iránt, a megkérdezettek többsége itt is a spanyolokkal szimpatizál, nekik a válaszadók 22 százaléka szurkol, míg a németeknek 17, az olaszoknak pedig 14 százaléka.

Olvasói sztorik