NB I

Honvéd–Pápa 3-0

A Honvéd hazai pályán simán nyert a Lombard Pápa ellen, felkészülési meccsen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szállingózó hóesésben és kellemetlen hidegben kezdődött az összecsapás, a későbbiekben aztán csak a hóesés szűnt meg. Az első tizenöt percben egyértelműen a hazaiak irányították a játékot, a pápaiak csak másodpercekre voltak képesek átlépni a felezővonalat. Mint később kiderült, ez a tendencia gyakorlatilag az egész mérkőzést meghatározta – tudósít a Honvéd honlapja.

A 18. percben Lanzafame a túloldalról, de a tizenhatos sarkáról végzett el szabadrúgást. A beívelés Tóth Gábor testén irányt változtatva a kapu felé tartott, Diarra valószínűleg már csak a gólvonalon túl ért a labdába (1-0)! A 41. percben Ivancsics Gellért végezhetett el szabadrúgást a jobb oldalról. A hatalmas tumultusban az egyik fejelni készülő hazai játékos hirtelen eltűnt a tizenhatoson belül, tizenegyes! Diaby állt a labda mögé, de erőtlen és helyezetlen lövését Nacsa Péter hárítani tudta.

Az 57. percben két csereként beállt játékos hozta össze a fővárosiak második gólját: Vernes Richárd pazar labdával ugratta ki a bal szélen Martinezt, akit a tizenhatoson belülre érve már csak szabálytalanul tudtak feltartóztatni. Ez is tizenegyes! Ezúttal Ivancsics futott neki a labdának, és ellentmondást nem tűrően lőtt a kapu jobb oldalába (2-0). A 87. percben Vernes, Hidi összjáték után utóbbi tökéletes középre gurítására Zsivanovics érkezett, és néhány lépésről magabiztosan használta ki a ziccert (3-0).

Felkészülési mérkőzés

Budapest Honvéd – Lombard Pápa Termál FC 3-0 (1-0)

Bozsik Stadion, 300 néző. Játékvezető: Bereczky

Honvéd: Kemenes (Czuczi) – King (Moga), Lovrics, Baráth, Alcibiade – Zaivanovics, Marshal, Diarra (Hidi) – Ivancsics (Odia) – Diaby (Vernes), Lanzafame (Martinez). Edző: Marco Rossi

Pápa: Nacsa P. (Markek) – Michal (Seye), Balogh B., Rodenbücher, Présinger (Király B.) – Tóth G. (Grőber), Maróti (Michalice) – Quintero (Jasarevics), Németh M., Arszics – Beliczky. Edző: Zsivóczky Gyula

Gólszerzők: Tóth G. (öngól 18.), Ivancsics (tizenegyesből 57.), Zsivanovics (87.)

Olvasói sztorik