NB I

Sok helyzetet hagyott ki a Honvéd

Délczeg Gergely megsérült a szlovákok elleni edzőmeccsen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Marco Rossi vezetőedző a sérülések és a válogatottbeli kötelezettségek miatt mindössze három játékost tudott leültetni a Honvéd padjára – tudósít a Rimaszombat elleni felkészülési találkozóról a klub honlapja. Vécsei, Vernes és Baráth az U21-válogatottnál edzőtáborozik. Tchami elutazott Dar es-Salaamba, és ha bizalmat kap a kameruni szövetségi kapitánytól, akkor Tanzánia ellen debütálhat a válogatottban. Ignjatovics, Diakite, Martinez és Pascariu sérülés, Tandia pedig eltiltás miatt nem léphetett pályára.

A mérkőzés első eseménye Ivancsics Gellért életerős lövése volt, amit a kapus csak üggyel-bajjal védett. Az első félidőben jóformán csak a vendégek térfelén volt a labda, a szlovákok ritka látogatók voltak a Honvéd térfelén. A 23. percben egy látványos góllal szerezett vezetést a magyar csapat: Ivancsics a saját térfelének jobb oldaláról pazar labdával indította Davide Lanzafamét. Az olasz csatár a tizenhatos sarkánál egy szép csellel becsapta ellenfelét, majd éles szögből, jobbal a hosszú sarokba csavarta a labdát (1-0). Öt perc múlva újabb gólt szerezett a kispesti együttes: Délczeget a tizenhatoson belül bika módjára felöklelték, tizenegyes. A büntetőt Ivancsics végezte el. A középpályás lövését a kapus kiütötte, a kipattanó labdát viszont a végrehajtó a kapuba bombázta (2-0).

A 35. percben láthattuk az első veszélyes rimaszombati támadást, amit Hidi Patrik szép szereléssel tett ártalmatlanná. Két perc múlva újra egy szép kispesti támadásnak tapsolhattak a nézők. Lanzafame mellel lekészítette a labdát Zsivanovicsnak, aki egyből kapura lőtt, labdája a felső lécen csattant. A 41. percben Kemenes Szabolcs egy bravúros védéssel jelezte, hogy a ritka vendégpróbálkozások ellenére éberen őrzi a Honvéd kapuját.

A szünetben mindhárom cseréjét pályára küldte Marco Rossi, az egyiket kényszerűségből, mert Délczeg a félidő utolsó percében rúgást kapott a bokájára. A második félidő elején egy kíméletlen szlovák belépő érdemelte ki a sárga lapot. Az 52. percben némi meglepetésre Alcibiade egyik megmozdulást ítélte szabálytalanak a játékvezető, és mivel ez a büntetőterületen belül volt, tizenegyest ítélt, amit Durica értékesített (2-1). A második játékrész hasonlóan zajlott, mint az első: a magyar csapat támadott, a vendégek védekeztek.

Lanzafame csaknem lemásolta gólját, szinte hasonló helyről csavarta el a labdát a kapus mellett, ezúttal azonban centikkel elkerülte a kaput. Diarra a védő hóna alól lőtt egy kapufát, majd nem sokkal később egy pazar Ivancsics labdát Diaby lőtt a lécre. A 84. percben Lanzafame megmutatta, hogy szabadrúgásból is képes remekelni. Az olasz légiós baloldalról elvégzett pontrúgását a kapus ujjheggyel tolta szögletre.

A Budapest Honvéd következő ellenfele a Lombard Pápa lesz, szombaton 13 órai kezdettel.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Budapest Honvéd – MSK Rimavská Sobota 2-1 (2-0)

Bozsik Stadion, 100 néző. Játékvezető: Gaál Gy.

Honvéd: Kemenes (Czuczi, a szünetben) – Ikenne-King, Lovrics, Alcibiade, Zsivanovics – Marshal (Odia, a szünetben), Hidi, Diarra – Ivancsics, Délczeg (Diaby, a szünetben), Lanzafame. Edző: Marco Rossi

Gólszerzők: Lanzafame, Ivancsics, illetve Duricza (tizenegyesből)

Olvasói sztorik