NB I

Eljött az ő ideje?!

Bobál Gergely tavaly robbant be a köztudatba, és idén már a felnőtt keret teljes jogú tagjának mondhatja magát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Magyar Futball Akadémia korosztályos csapatainak, illetve az utánpótlás-válogatottnak korábban is elsőszámú gólfelelőse volt, de a szurkolók többsége csak tavaly tavasszal ismerte meg. Bobál Gergely tízesével lőtte a gólokat, ennek ellenére az áprilisi Puskás Suzuki Kupa, annak is leginkább a tévé által is közvetített döntője kellett ahhoz, hogy mindenki felkapja a fejét káprázatos teljesítményére. A házigazda PFLA ellen négyszer volt eredményes, természetesen ő lett a gólkirály, és egy csapásra meghódította a sportág szerelmeseit. Még mindig nincs 18 éves, de már az angol Manchester Citynél és az olasz AS Románál is járt próbajátékon, kétszeres korosztályos bajnoki aranyérmes, az utánpótlás-válogatott alapembere, és immár a Budapest Honvéd NB I-es keretének is tagja.

Bobál Gergely a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy nem ez az első alkalom, hogy a felnőtt csapattal végzi az alapozó munkát, hiszen tavaly nyáron az NB II-es kerettel csinálta végig a nyári felkészülést.

– Teljesen más a munkatempó itt, az élvonalbeli csapatnál, mint amit korábban tapasztaltam, illetve a játékosok sokkal jobbak felnőtt szinten, de egyébként a feladatok között nagyon nagy különbség nincs – mesélte az ifjú csatártehetség. – Jók leszünk, mert jól igazolt a klub, és bár Abasst nehéz lesz pótolni, összességében erősödött a csapat az őszhöz képest. Amondó vagyok, hogy a harmadik hely meglesz a bajnokságban! Remélem, minél több szerepet kapok az élvonalbeli meccseken, próbálok jól teljesíteni, és a legjobb formámat nyújtani. Minél többet szeretnék játszani, és jó lenne a Magyar Kupát vagy a Ligakupát megnyerni

Bobál Gergelyt a tavaszi időszakban a Honvéd NB I-es, NB II-es és U19-es keretében is számításba veszik, de természetesen a válogatott is kiemelt fontossággal bír a pályafutásában.

– Egyelőre nem tudom a pontos programot, de biztosan lesz néhány összetartásunk, ezt Mészöly Géza már mondta is nekünk. Készülünk a 2014-es U19 Európa-bajnokságra, mindent megteszünk, hogy ott jól szerepeljünk – mondta a fiatal gólkirály.

Olvasói sztorik