Hírek

Hét húsvéti hímes tojás

A Budapest Honvéd-MFA 7-0-ra megverte a házigazda Puskás Akadémia csapatát a Puskás Suzuki Kupa döntőjében!

Kapcsolódó cikkek

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Sorozatban harmadszor a kispesti Magyar Futball Akadémia csapata nyerte meg a 17 éven aluliak számára kiírt, Felcsúton rendezett Puskás Suzuki Kupa elnevezésű utánpótlástornát, miután a hétfői fináléban 7-0-ra legyőzte a házigazda Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia gárdáját – írja az MTI.

A kispestiek végső sikere megérdemelt, azt figyelembe véve, hogy mindhárom mérkőzésüket magabiztosan, legalább három góllal nyerték meg, ugyanis a csoportküzdelmek során a román Hagi Academia (3-0) és az osztrák Austria Wien (5-1) sem tudta megszorítani őket.

A Magyar Futball Akadémián nevelkedő játékosokból álló együttes a fináléban szépségdíjas találatokat szerzett. Előbb Koszta Márk 25 méteres szabadrúgásból csavarta a labdát a bal felső sarokba, majd az U17-válogatott erőssége, Bobál Gergely egy védelmi hibát kihasználva húsz méterről kapásból lőtte ki a bal alsó sarkot, nem sokkal később pedig Csillag Dáriusz negyvenméteres szabadrúgásból lőtt gólt!

A fordulás után Bobál Gergely előbb 23 méterről a kapus felett átívelve, majd kissé kiszorított helyzetből húsz méterről a kapufa segítségével a jobb felső sarokba lőtt kapásgólt, végül pedig egy kiugrást követően egy védőt és a kapust is kicselezve gurított az üres kapuba. A végeredményt Tüzes László állította be.

Bobál Gergely a döntőben szerzett négy góljával összesen hétszer talált a kapuba, s a torna történetének legeredményesebb játékosa lett.

Puskás Suzuki Kupa

Döntő
Budapest Honvéd-MFA – Puskás Akadémia 7-0 (3-0)
Felcsút, 1500 néző
Gólszerzők: Koszta (9.), Bobál G. (19., 45., 61., 73.), Csillag (23.), Tüzes (78.)
Kiállítva: Fényes (67., Puskás Akadémia)
A 3. helyért: Austria Wien (osztrák) – Panathinaikosz (görög) 0-0, tizenegyesekkel: 4-3
Az 5. helyért: Real Madrid (spanyol) – Hagi Academia (román) 3-0

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik