Hírek

A Bobál-ikreket visszavárják Angliában

Gergő és Dávid egy hetet töltött a Manchester Citynél, és nyáron újra próbálkozhatnak!

Kapcsolódó cikkek

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Az U17-válogatott és a Magyar Futball Akadémia két tehetséges játékosa, Bobál Gergely és ikertestvére, Dávid a múlt héten az angol Manchester Citynél szerepelt próbajátékon. A két fiatal futballista jó benyomást tett a Premier League-ben szereplő klub szakemberereire, így a szezon végeztével visszavárják őket.

– Örültünk, hogy kijuthattunk, ez egy jó tapasztalatszerzés volt – nyilatkozta a keddi sajtótájékoztatón Bobál Gergely, aki az U17-es Európa-bajnoki selejtezőn, illetve a Puskás Suzuki Kupán is nagyszerű teljesítményt nyújtott, utóbbi fináléjában négyszer volt eredményes. – A második csapattal készülhettünk, a tempó egy kicsit magasabb volt, mint amit megszoktunk, de szerintem felvettük a versenyt.

– Jól ment a játék, mindenki nagyon kedves volt velünk – fogalmazott Bobál Dávid, aki arra a felvetésre, hogy a hazai élvonalban kell-e megerősödni egy ilyen fiatal játékosnak, avagy jobb külföldre igazolni, azt mondta: – Úgy gondolom, mind a kettő járható út, de szerintem, ha egy ilyen lehetőség adódik, akkor azt ki kell használni.

Gergőre, a fiatal támadóra Supka Attila, a Budapest Honvéd felnőtt csapatának edzője már az Újpest elleni bajnokin számított volna, ám az angliai utazás miatt a 16 és fél éves csatár még nem mutatkozhatott be az NB I-ben.

– Még négy forduló hátra van, keményen fogok dolgozni, és ha lehetőséget kapok, akkor megpróbálok bizonyítani – mondta Bobál Gergely.

George F. Hemingway, a klub tulajdonosa szerint a legfontosabb, hogy a Magyar Futball Akadémiáról egyre több játékos kerüljön fel a felnőtt csapathoz.

– Persze ugyanakkor azt látni kell, hogy ha egy fiúnak ilyen kiemelkedő lehetősége van, és a klubhoz is érkezik egy megfelelő ajánlat, akkor a mi dolgunk nem az, hogy tűzzel-vassal kényszerítsük őket a maradásra – vélekedett Hemingway.

A Bobál-testvérek nyáron várhatóan már a Manchester City első csapatával gyakorolhatnak, a Roberto Mancini vezette gárdához csatlakoznak majd az ausztriai edzőtáborban, de több más európai klub is érdeklődik irántuk – írja az MTI.

Olvasói sztorik