NB I

Billeg a Honvéd bundaügyben?

A kispestiek azt mondják, csak pénteken szereztek tudomást új játékosuk állítólagos érintettségéről.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

„Hozzáférhető Davide Lanzafame 2012 augusztusában tett tanúvallomása, és a dokumentum tükrében nehezen hihető, hogy a Honvéd új olasz csatára nem volt érintett a Bari mérkőzéseinek manipulálásában. A kérdés lassan csak az, mikor kapja meg eltiltását; továbbá az, hogy George F. Hemingway, a fogadási csalási botrány élharcosainak egyike miért szerződtetett egy éppen ilyen ügyben érintett labdarúgót?” – teszi fel a kérdést vasárnapi számában a Nemzeti Sport, amely egyébként internetes felületén is hosszú cikkben foglalkozik a Budapest Honvéd új olasz légiósának érintettségével az itáliai bundaügyben.

Bár a pénteki sajtótájékoztatón, amikor ez a téma szóba került, George F. Hemingway klubtulajdonos rendkívül határozottan elutasította az újságírók érdeklődését, a kispestiek vasárnap délelőtt közleményt jelentettek meg.

Az elmúlt napokban, a médiában cikkek jelentek meg csapatunk szerződtetett játékosával Davide Lanzafamevel kapcsolatban. A tudósítások lényege az a tény, hogy Olaszországban vizsgálat folyik fogadási csalás ügyében két olyan mérkőzéssel kapcsolatban, amelyekben Lanzafame is játszott. A kialakult szituációval kapcsolatban klubunk álláspontja a következő:

1. Amikor pénteken, február 1-én, a Honvéd vezetőségének tudomására jutott, hogy a játékossal kapcsolatban vizsgálat folyik hazájában, klubunk megtette a szükséges lépéseket, hogy informálódjon ebben az új helyzetben. Számunkra nyilvánvaló, hogy interneten elérhető, állítólag az olasz törvények megsértésével kiszivárogtatott, állítólagos vallomás részletekből nekünk ítélkezni nem szabad. Mint ahogy hazai esetekben az MLSZ, ebben az esetben az Olasz Labdarúgó Szövetség, vagy ha úgy adódik, az ottani bűnüldöző szervezet útmutatását kell követnünk.

2. A Budapest Honvéd FC kivétel nélkül elítél minden olyan tevékenységet, amely akármilyen módon, akárhol, akármikor illegális módon befolyásolja egy labdarúgó mérkőzés eredményét, kimenetelét vagy a meccs akármelyik mozzanatát. Ugyan játékosunk elmondása szerint ő ebben az esetben az áldozat szerepét játszotta, mi nem kívánunk állást foglalni addig, amíg az illetékes szervektől autentikus, számunkra is értékelhető választ kapunk a játékossal kapcsolatban. Minden eshetőségre felkészülve, de semmit sem elhamarkodva szeretnénk igazságos és erkölcsös döntést hozni. Tisztában vagyunk azzal a felelősséggel, amivel magunknak és a magyar labdarúgásnak tartozunk.

3. Amikor a megfelelő forrásokból döntésképes, autentikus információhoz jutunk, további tájékoztatást adunk szurkolóinknak és a magyar labdarúgó társadalomnak. Hogy pontosan mikor leszünk ebben a pozícióban az nem rajtunk, hanem az információk birtokosaitól függ. Reméljük az általunk követett gyakorlat kivívja minden tisztességes futballszerető ember támogatását.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik