NB I

Juventus-nevelés Kispesten

Nagy halat és – az állatvilágból vett hasonlatoknál maradva – igazi vándormadarat fogott a Honvéd.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az olasz La Gazzetta dello Sport szerint a Juventus és a Parma korábbi játékosa, a 25 éves Davide Lanzafame a magyar klubnál folytatja pályafutását. Az olasz csatárt a Juve edzője, Antonio Conte csodálatos tehetségnek tartotta; egyelőre kölcsönbe érkezhet Budapestre – írja a Magyar Hírlap.

Az olasz sportlap szerint a Honvéd megegyezett az első osztályú Cataniával, így kölcsönben Magyarországon folytatja karrierjét Davide Lanzafame. A csatár az őszt még a másodosztályú Grossetónál töltötte szintén kölcsönben, de ahogyan arról a grossetosport.com beszámolt, már elköszönt a csapattól.

A Juventusnál nevelkedett, majd kölcsönbe a Barihoz került. Ott éppen Antonio Conte (a Juve jelenlegi edzője) volt a mestere, aki óriási tehetségnek tartotta. „Robbanékony, gólra törő, kihasználja a gyorsaságát a tizenhatoson belül. Ha továbbfejlődik, akár egy új Cristiano Ronaldo válhat belőle” – áradozott róla az edző.

Végül nem így történt, Lanzafame a Juventustól a Palermóhoz igazolt, de a világot Szicíliában sem váltotta meg. Később olaszországi körútra indult, kölcsönben a Bariban, a Parmában, majd a Juventusban is megfordult, 2011-ben pedig a Cataniához igazolt. Legeredményesebb szezonját a Parmánál töltötte, a 2009–2010-es szezonban hét gólig jutott. Meglátjuk, mire jut Magyarországon…

Érkezését kedden délután a Catania hivatalos honlapja is megerősítette, a Honvéd nemzetközi igazgatója, Fabio Cordella a Facebookon pedig kikotyogta, hogy a játékos már meg is érkezett Budapestre.

Olvasói sztorik