NB I

A Honvéd a védelmét erősítené

Egy Abass-stílusú futballista érkezése sem ártana, hogy a taktikai elemek ne vesszenek el.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Marco Rossi vezetőedző arról számolt be a pénteki sajtóbeszélgetésen, hogy baloldali és középső védőt mindenképpen igazolnia kell a klubnak, mert ezeken a posztokon mennyiségileg és minőségileg sem állnak jól. Hozzátette, a kölcsönbe távozott Abass stílusának megfelelő futballista érkezése sem ártana, hogy a szenegáli csatárra épített taktikai elemek se vesszenek ki a Honvéd játékából.

– Álmodni lehet, de nagyon nehéz lesz elérni, hogy ismét indulhassunk az Európa Ligában, mert vannak klubok, amelyek jobb lehetőségekkel rendelkeznek, hogy megerősítsék a csapatukat – mondta az olasz tréner, aki megjegyezte, a játékosaival elégedett, mert jó állapotban tértek vissza a téli szünetről, illetve az első edzések alapján a hozzáállásukkal sincsen probléma.

Ivancsics Gellért arról beszélt, jó lenne ismét kivívni a nemzetközi szereplést, ehhez szerinte arra van szükség, hogy a minden gárda életében előforduló hullámvölgy ne az őszihez hasonló öt-hat, hanem legfeljebb két mérkőzésből álljon. Kiemelte, a Magyar Kupát különösen fontosnak tartja, mert ennek a sorozatnak hagyománya van Kispesten, ráadásul ez is jó alkalmat kínál az EL-indulás kiharcolására.

Kemenes Szabolcs csapatkapitány szintén úgy vélte, elsősorban stabilabban kellene szerepelnie a csapatnak, mert azt megmutatta, hogy képes jól játszani, de ez nem minden alkalommal sikerült.

– A vezetés részéről nincs konkrétan megfogalmazott elvárás, de magunkkal szemben vagyunk annyira igényesek, hogy magasra tegyük a lécet. Személy szerint én reálisnak tartom az Európa Liga-indulást, mivel mindössze három pont a hátrányunk a harmadik Debrecennel szemben, ráadásul a Magyar Kupában is versenyben vagyunk – mondta az MTI-nek a kapus.

A Budapest Honvéd nem utazik külföldi edzőtáborba, végig otthon készül, s hét felkészülési mérkőzést játszik. A kispestiek februárban a Magyar Kupa negyeddöntőjében a bajnokságban listavezető Győrrel találkoznak, míg a Ligakupa legjobb nyolc csapata között a Péccsel csapnak össze.

Olvasói sztorik