NB I

Miért ötödik a Honvéd?

Minden lehetőség adott, hogy a kispesti felnőtt csapat merítsen saját utánpótlásából.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Téli szünet van az OTP Bank Ligában, a csapatok túl vannak a bajnoki szezon felén, plusz két fordulón. A meccsmentes hónapok az értékelés, a számvetés időszakát jelentik. A Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán is elkészítette csapatokra, klubokra lebontott visszapillantóját, amelynek ötödik fejezetében a dobogótól három, a 13. helytől pedig öt pontra lévő kispestiek szerepelnek.

Koncepció

A klubon belül sikeresnek mondható akadémia működik, a korosztályos csapatik dominálnak az utánpótlás-bajnokságokban. A létesítményeik és a feltételeik jónak mondhatók, ezáltal minden lehetőség adott, hogy a felnőtt gárda merítsen az utánpótlásból. A Honvédnál ezt meg is teszik, több fiatal játékos kapott szerződést, és lehetőséget bajnoki meccsen, az első keretben. Innentől kezdődik a klub megújulása, amely az utóbbi fél szezonban érződik igazán. Sokáig mélyrepülés volt jellemző, edzőváltásokkal, a játékrendszerrel kapcsolatos problémákkal, a nézőszám zuhanásával. A komoly gondok után Supka Attila időszakában stabilizálódott a csapat, de mindig többarcú volt a Honvéd. Hol a dobogóért, hol a középmezőnyért harcolt az együttes.

Budapest Honvéd FC

5. helyezett

17 mérkőzés

7 győzelem

4 döntetlen

6 vereség

Gólok: 27-25

25 pont

Támadás, védekezés

Az új edző érkezésével újabb légiósok áramlottak a keretbe, de nem fukarkodnak az akadémiára és a második csapatba is külföldieket hozni. Ebből kaptunk idén ősszel egy mixet, a magyar fiatalok és a külföldiek jó egyvelegét. Marco Rossi taktikailag rendbe rakta a csapatot, több szakember is elmondta, hogy nagy hangsúlyt fektet a taktikai és mentális felkészítésre egyaránt. Nincs benne sok látványosság, de egységes, támadófutballt kereső csapatról van szó. Ami sajnos baj és negatívum, az a felettébb gyenge védekezés. Az idegenben és otthon is bátor, agresszív, a széleket jól kihasználó támadójáték, jó szárnyjátékkal néha gyenge védekezéssel párosul, a huszonöt kapott gól is ezt mutatja.

Extrák

Először kiemelném azokat a játékosokat, akik az őszi szezonban kiemelték a csapatot: Kemenes Szabolcs nem véletlenül csapatkapitány, hiszen szellemi vezére az együttesnek, és sok bravúrt bemutatott a kapuban. Délczeg Gergely most igazán megtalálta a helyét, virágzik, éppen ezért úgy érzem, már nem sokáig lesz Kispesten. Abass újra szárnyal, kihasználva a gyorsaságát, Ivancsics Gellért pedig jól mozgatja az együttest. Extrának számítanak a pontrúgások, Ivancsics kiváló bal lábának és jó rúgótechnikájának köszönhetően. Ezekre nagyon készülnek, jól fejelő játékosaik több variációt alkalmaznak, ezzel kellemetlen helyzetbe hozzák az ellenfeleiket.

Összegzés

Az ötödik hely, a teljesítmény és a mutatott játék jónak mondható, hiszen a Videotonnak is hét győzelme van, de a két klub anyagilag nem azonos feltételekkel rajtol… Ha azt nézzük, hogy a kispestiek a Ferencvárost, az Újpestet és a Diósgyőrt is megelőzték, akkor azt kell mondanunk, hogy az ötödik hely jó produkció az olasz edzőtől és csapatától. Nagyon fontos megjegyezni, hogy kevéssel vannak lemaradva a dobogótól, de kevéssel vannak a tízedik helyezett előtt is, úgyhogy jó felkészülés és jó szereplés kell hozzá, hogy megtartsák vagy emeljék a pozíciójukat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik