NB I

Legyőzte a szlovákokat a Honvéd

Mindkét félidőben egy góllal bizonyult jobbnak a kispesti csapat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az új igazolások közül csak Claudiu Pascariu kapott helyet a Honvéd kezdőcsapatában. Raffaele Alcibiade, Leandro Martinez és Davide Lanzafame a szünet után jutott szerephez. Ignjatovics továbbra is sérült, Tandia az eltiltását tölti, a második csapat kapusa, Vereczkei Dániel pedig tüdőgyulladás miatt volt kénytelen kihagyni a találkozót – számol be a mérkőzésről a Honvéd honlapja.

Az esős idő ellenére szép számba látogattak ki a meccsre a szurkolók, akik között a magyarországi Juventus szurkolói klub tagjai is ott voltak Lanzafame és Alcibiade miatt. Barátságosnak éppen nem mondható időjárás fogadta a pályára lépő csapatokat. Az első félidőben jobbára a két tizenhatos között folyt a játék. A szünet előtt két helyzete is akadt a Honvédnak: Ikenne-King éles szögből leadott lövését a kapus lábbal védte, aztán a 45. percben már a kapus sem segíthetett a vendégeken. A tizenhatoson belül Diaby egy szép csellel becsapta védőjét, aki buktatta a légióst. A büntetőt Tchami félmagasan lőtte a hálóba (1-0).

A szünetben több cserét is végrehajtott Marco Rossi, a Honvéd vezetőedzője. A frissen igazoltak közül Lanzafame és Martinez is pályára lépett. Ebben a játékrészben a hazaiak támadójátéka veszélyesebb lett. A 77. perc hozta a mérkőzés legszebb jelenetét, egyben a Honvéd második gólját: Vernes Richárd remek labdát adott Lanzafame elé, aki néhány lépés után egy csellel becsapta védőjét és tovább tolta a nála is jobb helyzetben lévő Martineznek a labdát, a légiós pedig tiszta helyzetből, 11 méterről az üres kapuba gurított. Nem sokkal később Délczeg Gergely lépett ki jó ütemben a jobboldalon, belőtt labdája milliméterekkel csúszott el Martinez cipője előtt. A meccs végén még Ikenne-Kingnek volt egy helyzete, a védő átemelte a labdát a kifutó kapus felett, de egyben a léc fölött is.

Felkészülési mérkőzés

Budapest Honvéd – TJ Banik Ruzina (szlovák) 2-0 (1-0)

Honvéd: Kemenes (Czuczi) – Ikenne-King, Lovrics (Marshal), Pascariu (Alcibiade), Baráth (Weinzimmer) – Zsivanovics, Hidi (Diarra), Vécsei (Lanzafame), Tchami (Délczeg) – Diaby (Martinez), Vernes. Edző: Marco Rossi

Gólszerzők: Tchami (tizenegyesből), Martinez

Olvasói sztorik