NB I

Próbajátékosokat tesztelt a Honvéd

A Budapest Honvéd hazai pályán 4-2-re nyert a szlovák FC Nitra elleni felkészülési mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Felcsúton részleges combizom-szakadást szenvedett Alekszandar Ignjatovics volt az egyetlen, aki sérülés miatt nem játszhatott a kispestieknél. A védő gyógyulása két-három hetet vesz igénybe. A meccsen próbajátékosokat tesztelt Marco Rossi vezetőedző. A román Pascariu és az olasz Landzafame esetleges szerződtetéséről csütörtökön dönt a stáb – áll a klub honlapján.

Az első percek a tapogatózás jegyében teltek el, ismerkedtek egymással a csapatok. Ez azonban nem tartott sokáig, mert egy támadás végén megszerezte a vezetést a Honvéd. Nagyobb sebességre kapcsoltak a csapatok, erre a vendégek fizettek rá, mivel hamarosan egy újabb szép és gyors támadás végén növelte előnyét a házigazda. Jó iram és nagy küzdelem, illetve helyenként jó játék jellemezte az első félidőt, amely nem volt mentes az apró szabálytalanságoktól sem. Az FC Nitra felvonultatta a szlovák futball minden erényét, erőszakosan, nagy iramban futballozott, azonban a magyar csapat felvette a kesztyűt, így jó meccset láthattak a szép számmal kilátogató szurkolók.

A vendégek első kapura lövése a 19. percben nem okozott gondot Kemenes Szabolcsnak. A 20. percben Vernes Richárd már másodszor próbálta a kapuba emelni a labdát. Az elsőnél alig kerülte el a labda a bal felső sarkot, a másodiknál a visszafutó kapus tolta ki a labdát a mezőnybe. A félidő hátralévő részében jobbára a pálya középső harmadában gyömöszölték egymást a csapatok.

A második játékrészben cserékkel frissített Marco Rossi, a csapat pedig tovább játszotta azt az attraktív, sokmozgásos játékát, amelyet az első félidőben mutatott, helyzetekkel és gólokkal fűszerezve. Egy óra játék után szerkezetet váltott a csapat, amire a vendégek jól reagáltak, és két gyors góllal jelezték, hogy nem mondtak le az egyenlítésről. Egy kontrát követően büntetőhöz jutott a kispesti együttes, amelyet értékesített is, ezzel pedig eldőlt a mérkőzés. Jó iramú, küzdelmes, és helyenként jó játékot is hozó összecsapást játszottak a felek, amely nagyon jól szolgálta a Honvéd felkészülését.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Budapest Honvéd – FC Nitra (szlovák) 4-2 (2-0)

Bozsik Stadion, műfű, 300 néző. Játékvezető: Fenyvesi

Honvéd: Kemenes (Czuczi, 77.) – Ikene-King (Nagy G., a szünetben), Lovrics, Pascariu (Faggyas, 70.), Baráh – Zsivanovics (Weinzimmer, 56.), Hidi (Johnson, 62.), Diarra (Vécsei, a szünetben) – Ivancsics (Lanzafame, 60.) – Vernes (Tchami, a szünetben), Diaby (Délczeg, a szünetben). Edző: Marco Rossi

Gólszerzők: Diaby (2), Tchami, Délczeg (tizenegyesből)

Olvasói sztorik