Hírek

A hajrában kapott ki a Rákoczi

A próbajátékosokat is tesztelő Kaposvár a végjátékban kapott ki a szlovák FC Nitra otthonában.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szlovák első osztály 11. helyezettje, az FC Nitra otthonában játszotta első felkészülési mérkőzését a Kaposvári Rákóczi. A háromszor negyvenöt perces találkozót a házigazdák nyerték 3-2-re, a hajrában szerzett három találatuknak köszönhetően. A Rákóczi góljait Balázs Benjámin és Bojan Vrucina szerezték.

A fagypont alatti hőmérséklet miatt a füves pálya játékra alkalmatlan volt, így műfüvön játszották a találkozót. Két próbajátékos mutatkozott be a Kaposvárban: a szerb Marko Campar kapusposzton, a cseh Miroslav Hozda pedig a védelemben igyekezett meggyőzni a szakvezetést, hogy érdemes őket szerződtetni – írja a klub honlapja.

Az első gólra az 58. percig kellett várni, amikor kontratámadást vezetett a Rákóczi. Már úgy tűnt, hogy a hazai védők megszerzik a labdát, ám Bőle harcosan visszaszerezte, majd Balázs Benjáminhoz passzolt, aki a tizenhatos sarkáról az ötösig vitte a labdát, majd onnan a kapus mellett a hálóba lőtt.

A harmadik játékrész hetedik percében Vrucina csapott le egy rossz hazaadásra, és növelte a Rákóczi előnyét. A kaposváriak eldönthették volna a mérkőzést, hiszen a gólokon kívül számos gólhelyzetet is kialakítottak, ezek azonban kimaradtak. A találkozó hajrájában a házigazdák három kontrából szerzett góllal pedig megfordították az eredményt.

Prukner László vezetőedző elmondta, a vereség ellenére is elégedett volt a mutatott játékkal.

Felkészülési mérkőzés

FC Nitra (szlovák) – Kaposvári Rákóczi FC 3-2

Kaposvár: Hajdúch – Pavlovics, Kovács O., Bank, Zámbó – Balázs B., Pedro, Horváth T., Bőle – Oláh L., Haruna. A 60. perctől: Camper – Okuka, Hegedűs, Jánvári, Hozda – Thiam, Szafarics, Moustapha (Caccamo), Házi B. – Vrucina, Waltner. Edző: Prukner László

Gólszerzők: Kolár, Jaskulják, Ivancik, illetve Balázs B., Vrucina

Olvasói sztorik