NB I

Sekour maradna Pápán

A Diósgyőr francia-marokkói középpályása pillanatnyilag egyedül edz.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tovább bonyolódik Youssef Sekour ügye. A 25 éves középpályás egy évvel ezelőtt érkezett Diósgyőrbe, ahová három évre szerződött, tehát 2014. december 31-ig. Tavaly tavasszal 11 bajnoki mérkőzésen jutott szóhoz a DVTK-ban, viszont nyáron a védekező középpályás posztra érkezett a válogatott Elek Ákos, és úgy vélte a szakmai stáb, hogy a légiós nem kapna elég játéklehetőséget, így egy évre, 2013. június 30-ig kölcsönadták az ugyancsak élvonalbeli Lombard Pápának. Ennek ismeretében mindenképpen váratlan volt az a lépés, hogy a diósgyőriek a téli szünetben visszarendelték Sekourt – írja a Borsod Online.

Egyes vélemények szerint erre azért került sor, mert a kölcsönadási szerződésben szerepelt az a kitétel, hogy Sekour nem játszhat a két együttes egymás elleni meccsein, márpedig ezt a pápaiak megszegték azzal, hogy pályára küldték a november 16-i bajnoki találkozón (2-2). Mások szerint ebben a Győri ETO FC érdeklődése játszott szerepet, amelyről január 16-án a Kisalföld című napilap is beszámolt. Az újság azt is írta: Sekour szívesen folytatta volna pályafutását az ETO-nál, ám a DVTK túl magas kivásárlási árat szabott meg érte. A tárgyalás tényét Dudás Hunor ügyvezető is elismerte. A napokban az is kiderült, hogy Sekourral a továbbiakban nem számol Szentes Lázár szakmai igazgató, nem is nevezte a törökországi edzőtáborba utazó keretbe.

A boon.hu értesülései szerint a visszarendeléssel Sekour nem ért egyet, mégpedig azért, mert a nemzetközi szövetség (FIFA) egyik szabálya azt mondja, hogy egy klub menetközben, az aktuális szezon vége előtt nem szüntetheti meg egyoldalúan az élő szerződést, ahhoz szükséges a játékos beleegyezése is. Ami hiányzik, mert Sekour szívesen maradna tavasszal is Pápán, ahol jó teljesítményt nyújtott. Az Észak-Magyarország birtokába került olyan információ is, hogy Sekour, ügyvédje révén hivatalos levélben meg is kereste a DVTK-t ügye tisztázása miatt. A középpályás egyébként ezekben a napokban egyedül tréningezik, hogy pontosan hol, azt nem sikerült kiderítenünk.

Olvasói sztorik