NB I

Nagy skalpot szerzett a Pápa

Bravúros győzelmet aratott a Lombard Pápa szombaton délután Pozsonyban, a szlovák élvonal listavezetője, a Slovan Bratislava ellen.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A pápaiak 2-1-re nyertek a legismertebb szlovák klub otthonában, ezzel a sikerrel pedig megszerezték az első győzelmüket a felkészülési időszakban – írja a veol.hu.

Az edzőmeccsen a Slovan már a 11. percben megszerezte a vezetést tizenegyesből, amit Marics a 36. percben egy szép kontratámadás után kiegyenlített. Az erőviszonyoknak megfelelően a szlovák listavezető kezdeményezett többet a találkozón, míg a bakonyiak taktikus, fegyelmezett játékkal keresték a gólszerzési lehetőségeket. A 78. percben Beliczky Gergő, a Lombard új támadója a vendégek javára fordította az összecsapást, miután értékesítette a csapata számára megítélt büntetőt. A hátralévő időben az eredmény már nem változott, így a pápaiak nagy skalpot begyűjtve folytathatják a felkészülést a március elején folytatódó bajnoki küzdelmekre. Legközelebb szerdán az U21-válogatott ellen lépnek pályára Telkiben, 13 órától.

Szombaton a Lombard Pápa II is pályára lépett, amely hazai pályán 4-0-ra nyert a Haladás U17-csapata ellen.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Slovan Bratislava (szlovák) – Lombard Pápa Termál FC 1-2 (1-1)
Pozsony

Pápa: Szűcs L. – Nagy S., Balogh B., Dlusztus, Németh M. – Maróti, Tóth B. – Quintero, Beliczky, Arszics – Marics. Cserék: Dóczi, Grőber, Király, Présinger, Rodenbücher, Tóth G. Edző: Zsivóczky Gyula

Gólszerzők: Zofcak (tizenegyesből 11.), illetve Marics (36.), Beliczky (tizenegyesből 78.)

Olvasói sztorik