NB I

Az U21-válogatott legyőzte a Pápát

A fiatalok jobb helyzetkihasználásuknak köszönhetően, Bese Barnabás és Zamostny Balázs találataival nyertek 2-1-re a Lombard Pápa ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az U21-válogatott idei első összetartását úgy zárta, hogy a telki edzőtáborozás végén edzőmérkőzést játszott a Lombard Pápával. Róth Antal szövetségi edző a keret minden tagjának lehetőséget adott az összecsapáson, minden labdarúgó egy-egy félidőt játszhatott – írja az MLSZ honlapja.

A pápai csapatban csereként pályára lépett a ZTE próbajátékon szereplő 21 éves csatára, Jasarevics Mahir is.

Az első játékrészben mindkét csapat előtt adódtak helyzetek, a pápaiak a 27. percben a Baráth Botond szabálytalanságáért megítélt büntetőből, Goran Marics révén szereztek vezetést. A 32. percben egyenlített a válogatott, Bese Barnabás agresszív letámadással szerzett labdát a pápai térfélen, majd pazar mozdulattal Szűcs Lajos fölött a hálóba emelt. A második félidőben is nyílt volt az összecsapás, a válogatott a 65. percben szerezte meg a győztes gólt, Zamostny Balázs tört kapura egy pontos indítással, majd higgadtan a bal alsó sarokba helyezett, beállítva a 2-1-es végeredményt.

– Minden felkészülési mérkőzésen fontos a jó eredmény, örülök, hogy sikerült győzelemmel zárni a Pápa ellen. Egy ilyen találkozó a jó teljesítmények mellett a hibákat is a felszínre hozza, ezeknek a kiküszöbölése a közeljövő fontos feladata lesz, az Európa-bajnoki selejtezők előtt rendelkezésünkre álló felkészülési mérkőzéseinken igyekszünk minél több ilyen hibát kijavítani – mondta a lefújás után Róth Antal.

Felkészülési mérkőzés

U21-válogatott – Lombard Pápa Termál FC 2-1 (1-1)

Telki

U21-válogatott. 1. félidő: Jova – Baráth, Izing, Kelemen D., Farkas N. – Windecker, Adorján K. – Bese, Kovács I., Radó A. – Bacsa. 2. félidő: Nacsa – Nagy J., Poór, Batik, Deutsch B. – Szakály A., Vécsei – Gyurján, Vernes, Baracskai – Zamostny. Szövetségi edző: Róth Antal

Pápa: Szűcs L. (Markek) – Nagy S. (Tóth G.), Balogh B., Dlusztus (Király), Présinger (Németh M.) – Maróti (Grőber), Rodenbücher – Quintero (Jasarevic), Beliczky, Arszics – Marics. Edző: Zsivóczky Gyula

Gólszerzők: Bese (32.), Zamostny (65.), illetve Marics (tizenegyesből 27.)

Olvasói sztorik