NB II

Felveszi a kesztyűt

A fiatal kapus, Dombó Dávid az U21-válogatottban és klubcsapatában is nagy kihívások előtt áll idén.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Dombó Dávid a szombathelyi Illés Akadémia kölcsönjátékosaként ebben a szezonban az NB II Keleti-csoportjának hatodik helyén telelő Dunakanyar-Vác együttesénél szerepel. A fiatal kapus az U21-válogatottban is bizonyíthat az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, ahol a magyar csapat Spanyolországot, Ausztriát, Bosznia-Hercegovinát és Albániát kapta ellenfélként.

A pápai születésű húszéves játékos a Rangadó.hu érdeklődésére úgy fogalmazott, a játékosok nagyon bíznak az angol tulajdonosban, John Marshallban, és az ő elképzeléseit szeretnék megvalósítani.

– Mit szól az U21-válogatott csoportellenfeleihez?
– A spanyol csapat kiemelkedik a mezőnyből, egyértelmű favoritja a csoportnak – kezdte a Rangadó.hu megkeresésére Dombó Dávid. – Az osztrák együttes sem rossz, habár ilyen szinten már minden válogatott erős. A mi csapatunk is van annyira jó, hogy felvegye a versenyt ezekkel a riválisokkal, még ha nem is lesz könnyű dolgunk.

– Nemrégiben játszottak felkészülési mérkőzést a Csákvárral, amit meglehetősen könnyedén megnyertek…
– Én az első félidőben játszottam, akkor nagyon jók voltunk, egyértelműen uraltuk a találkozót. Pedig nem teljes kerettel játszottunk, inkább a másodosztályban szereplő játékosok léptek pályára.

– Vácon felépült Palásthy Dávid, akinek a helyére igazolták önt. Ki lesz most az elsőszámú kapus?
– Való igaz, Dávid már elkezdte az edzéseket télen. Nincs ez még kimondva, keményen dolgozunk mindhárman, akik a felnőtt csapatnál számításba kerülnek, aztán majd meglátjuk, ki lesz a kezdőkapus.

– Olyan híreket lehetett hallani, hogy Mózner János vezetőedző betegsége miatt elképzelhető, hogy más veszi át a szerepét.
– Erről annyit mondhatok, hogy Jani bának tényleg volt egy betegsége, de már újra ő irányítja az edzéseket.

– A tulajdonos körüli hercehurca mennyire zavarta meg a játékosokat?
– Mi játékosok nagyon bízunk az angol tulajdonosban, John Marshallban. Az ő elképzeléseit szeretnénk megvalósítani.

– Kölcsönben szerepel csak a váci csapatnál. Elképzelhetőnek tartja, hogy hosszabb távon is maradjon?
– Ez még a jövő zenéje! Ha marad az NB II-es csapat, akkor elképzelhetőnek tartom, de ez nyílván nem csak rajtam múlik. Nyáron majd meglátjuk, miként alakul a sorsom!

Olvasói sztorik