Hírek

Kiválasztó edzőtábort tartottak

Róth Antal, az U21-válogatott edzője kipróbált néhány 1994-es születésű játékost is.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az U21-válogatott jövő ősszel kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, az addig rendelkezésre álló mintegy kilenc hónap elsősorban a keret kialakítását szolgálja. A Róth Antal vezette szakmai stáb a hét első három napján azoknak a játékosoknak tartott edzőtáborozást Telkiben, akik korábban még nem szerepeltek az U20- és az U21-csapatban, vagy csak epizódszerepet kaptak, ám klubjukban nyújtott teljesítményükkel felhívták magukra a figyelmet – írja az MLSZ honlapja.

Miután az U19-csapatnak nem sikerült kivívnia az Európa-bajnoki elitkörben való részvételt, az 1994-es születésű labdarúgókra is számíthat Róth Antal. Ezúttal hárman kaptak helyet közülük a keretben. Az edzőtáborozást szerda délután a másodosztályú Duna FC Tatabánya elleni felkészülési mérkőzés zárta, amelyen a két csapat 3-3-as döntetlent játszott egymással. A válogatott góljait Bese Barnabás, Szeles Tamás és Baracskai Roland szerezték, de az U21-csapat tagjai „besegítettek” a másik oldalra is: Lang Ádám és Jagodics Márk is öngólt vétett.

– Olyan játékosokból igyekeztünk összeállítani a keretet, akiknek nem volt még U21-es, illetve nemzetközi tapasztalatuk – mondta a táborzárás után Róth Antal. – A keretben összesen tizenhárom olyan labdarúgó szerepelt, akit még nem ismertem személyesen, róluk hasznos információkat szerezhettem az elmúlt három napban. A játékosok fegyelmezetten és nagy figyelemmel álltak hozzá a feladathoz és a felkészülési mérkőzéshez, ezért a háromnapos közös munka minden szempontból elérte a célját. A kilencvennégyes születésű korosztály tagjainak belépésével fokozódik a versenyhelyzet a csapatba kerülésért, a jövőben az ő teljesítményüket is kiemelt figyelemmel követem, a következő hasonló összetartáson újabb futballisták kaphatnak lehetőséget ebből a korosztályból. Sajnos a keret tagjai közül kevesen játszanak a legmagasabb szinten, többen a harmadosztályban szerepeltek ősszel, bízom benne, hogy hamarosan sokaknak sikerül előrelépniük. A Tatabánya elleni mérkőzésen peches módon, két öngóllal értünk el döntetlent, de az eredmény reálisnak mondható, elsősorban a meccs első félidejében látottakkal voltam elégedett.

Az U21-es edzőtáborozáson résztvevő keret

Kapusok: Ambrusics Róbert (Diósgyőr), Nagy Gergő (Győri ETO)

Védők: Króner Martin (Dunakanyar-Vác), Jagodics Márk (Haladás), Erdei Gábor (Ferencváros), Lang Ádám (Győri ETO), Tóth Ferenc (MTK), Farkas Márk (Haladás), Pál Dávid (Zalaegerszeg)

Középpályások: Szeles Tamás (Haladás), Batik Bence (Ferencváros), Papp Kristóf (Dunakanyar-Vác), Tölgyesi Viktor (Kecskemét), Holman Dávid (Ferencváros), Kleinheisler László (Puskás Akadémia), Bese Barnabás (MTK), Baracskai Roland (Puskás Akadémia)

Támadók: Batizi-Pócsi Balázs (MTK), Városi Viktor (Kozármisleny), Horváth Péter (MTK), Pekár László (Kecskemét)

Olvasói sztorik