Hírek

Generációváltás az U21-válogatottnál

A magyar fiatalok Moldovával és Ausztriával találkozik a következő egy hétben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az U21-es Európa-bajnoki selejtezők után a korosztályos csapat kerete kicserélődött, a jövő évi tétmérkőzéseken már azok az 1992-es és 1993-as születésű labdarúgók vesznek részt, akik eddig az U20- illetve az U19-válogatottban szerepeltek – írja az MLSZ honlapja.

Róth Antal együttese a következő egy hétben két felkészülési mérkőzést is játszik, előbb csütörtökön, 16 órától Gyirmóton a moldovai válogatott lesz az ellenfél, majd jövő hétfőn, a határmenti Parndorfban az osztrák korosztályos együttese fogadja a mieinket.

Miután a meccsnapok hivatalos FIFA-játéknapok, Róth Antal két külföldön játszó labdarúgót is be tudott hívni a keretbe, a liverpooli Adorján Krisztián és a Heerenveenben szereplő Otigba Kenneth készülődhet a két mérkőzésre. A Videoton két játékosára, Kovács Istvánra és Szolnoki Rolandra, valamint a szombathelyi Radó Andrásra ugyanakkor nem számíthat a szakmai stáb a soros mérkőzéseken.

A válogatott kerete

Kapusok: Jova Levente (Ferencváros), Dombó Dávid (Vác)

Védők: Baráth Botond (Honvéd), Otigba Kenneth (Heerenveen, holland), Kelemen Dávid (MTK), Jagodics Márk (Haladás), Tóth Ferenc (MTK), Farkas Norbert (Puskás Akadémia), Deutsch Bence (Szigetszentmiklós), Nagy János (Újpest)

Középpályások: Szakály Attila (Haladás), Tölgyesi Viktor (Kecskemét), Vernes Richárd (Honvéd), Adorján Krisztián (Liverpool, angol), Vécsei Bálint (Honvéd), Pekár László (Kecskemét), Skriba Máté (Tatabánya), Gyurján Bence (Haladás), Magos Mátyás (Újpest)

Támadók: Bacsa Patrik (Diósgyőr), Ugrai Roland (Haladás), Zamostny Balázs (Siófok)

Olvasói sztorik