Hírek

Az első gólra várva

Skriba Máté szerint jó döntés volt az egyre jobb formát mutató NB II-es csapathoz igazolnia.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A nyáron a Szombathelyi Haladástól egy évre kölcsönben az NB II Nyugati-csoportjában szereplő Duna FC Tatabányához igazolt Skriba Máté. A támadó első gólja még várat magára új csapatában, de Csertői Aurél vezetőedzőtől eddig minden mérkőzésen bizalmat kapott. Ráadásul szerdán az U20-válogatottban is pályára lépett a Regionális Bajnokság szerbek elleni mérkőzésén (3-3).

A 20 éves csatár a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, reméli, hamarosan megszerzi első gólját a Tatabánya színeiben, és akkor az önbizalma is megjön.

– Milyen volt a szerdai, szerbek elleni U20-mérkőzés?
– Az első félidő nagyon kiegyenlített volt, a másodikban már egyértelműen jobbak voltunk a szerbeknél. Mindkét játékrészben volt olyan szituáció, amikor nem kaptunk meg egy jogos tizenegyest. A végén aztán találtak egy gólt a vendégek, és így csak döntetlennel zártunk – emlékezett Skriba Máté.

– Klubcsapata, a Tatabánya eddig szereplését hogyan ítéli meg?
– Egyre jobb a formánk, kezdünk belelendülni. A Szigetszentmiklós ellen csak döntetlenre végeztünk itthon, itt két pontot elhagytunk, hiszen nyernünk kellett volna, ezért nagy kár. Azonban az utolsó Zalaegerszeg elleni bajnoki jól sikerült, hiszen elég magabiztosan nyertünk három-egyre.

– A saját teljesítményét hogyan értékelné? Jó döntés volt eljönni a Haladástól?
– Egyértelműen jó döntés volt Tatabányára jönnöm Szombathelyről, hiszen ott kevésbé számítottak rám, itt pedig rendszeresen játszhatok. Még nem megy úgy a játék, ahogy szeretném, de remélem, már nem sokat várat magára, hogy úgy teljesítsek, ahogy elvárom magamtól. Ha megszerezném az első gólomat, az beindítana!

– Milyen esélyekkel lépnek pályára pénteken Kozármislenyben?
– Már ma, csütörtökön elutazunk, így pénteken pihentebben léphetünk pályára. Nagy előny, hogy nem közvetlenül a meccs előtt kell buszoznunk. Jó csapat a Kozármisleny, hiszen másodikok a tabellán, de mi a három pont megszerzéséért fogunk pályára lépni.

Olvasói sztorik