Hírek

Hatgólos döntetlen a szerbek ellen

A szerb U20-válogatott az utolsó pillanatokban egyenlített Kecskeméten, a Regionális Bajnokság első meccsén.

Kapcsolódó cikkek

A magyar válogatott összeállítása
Jova (Dombó, a szünetben) – Baráth , Lang (Tóth F., a szünetben), Jagodics, Farkas N. – Gyurján , Szakály A. (Kalász, 71.) – Pekár (Skriba, a szünetben), Patvaros (Tölgyesi, a szünetben), Ugrai (Vólent, 75.) – Vernes (Vécsei, a szünetben). Szövetségi edző: Róth Antal

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar U20-válogatott lejátszotta első mérkőzését a Regionális Bajnokságban. A mieink első ellenfele az előző kiírást megnyerő Szerbia korosztályos csapata volt – írja az MLSZ honlapja.

Az első percek kiegyenlített játéka után a szerbek ragadták magukhoz a kezdeményezést, a 10. percben egy jobboldali akció végén Djordje Deszpotovics fejelt közelről a magyar kapuba (0-1). A 17. percben Jova Leventének kellett nagyot védenie egy közeli lövés után, ezt követően azonban feljött a magyar válogatott, és egy szabadrúgás után Ugrai Roland fejes góljával egyenlített (1-1). Másodpercekkel az első félidő vége előtt visszavette a vezetést Szerbia, egy baloldali szabadrúgás után nem sikerült felszabadítani, egy lecsorgó labdát Mile Szavkovics lőtt közelről a hálóba (1-2).

A második félidőre Róth Antal öt helyen is változtatott összeállításon. A cserék jól szálltak be a játékba, átvettük az irányítást, és az 57. percben megérdemelten egyenlítettünk, Vécsei Bálint pontos indításával Ugrai Roland tört egyedül kapura, majd a kapus mellett a hálóba helyezett (2-2). Négy perccel később már nálunk volt az előny, Vécsei szögletét követően Ugrai fejelt a kapuba (3-2). A hajrára feljöttek a szerbek, az utolsó percekben óriási nyomás alá helyezték a magyar kaput, és a 93. percben egy beívelés utáni kavarodásnál Stefan Drazics eszmélt a leggyorsabban, góljával alakult ki a 3-3-as végeredmény.

– Rangos riválist láttunk vendégül, hiszen a szerb utánpótlás az utóbbi egy-két évben kiemelkedő eredményeket ért el, míg mi a csapatnyi hiányzó miatt kissé foghíjasak voltunk – mondta az MLSZ honlapján Róth Antal. – Az első félidőben támadásban nem tudtuk megvalósítani, amit szerettünk volna, ettől függetlenül kiegyenlített volt a játék, sajnos a hajrában egy buta góllal hátrányba kerültünk. Örömteli, hogy a fordulás után képesek voltunk változtatni a játék menetén, ráadásul ez az eredményben is megmutatkozott. Tanulságos mindenki számára, hogy a nagy győzni akarás visszafelé sült el, a hajrában sok szabálytalanságot követtünk el, és a legvégén a szerbek magassági- és erőfölényüket kihasználva bepasszírozták az egyenlítő gólt. Mindenképpen pozitívum, hogy néhány olyan játékos is jó teljesítményt nyújtott, aki egyelőre nem jut lehetőséghez az NB I-ben. Nagy segítség lenne, ha nem járnánk úgy, mint az elmúlt másfél évben az U21-válogatottal, hogy sokan csak a selejtező sorozat végére kaptak komolyabb szerepet élvonalbeli klubjaikban.

Olvasói sztorik