NB I

Miért nem lett kapus Bódi Ádám?

Azért, mert Szemerédi Norbert példája is mutatja, hogy az bizony egy kritikus poszt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Debrecen hazai pályán nagyon simán elintézte a Honvédot (4-1) vasárnap este, az OTP Bank Liga hetedik fordulójának zárómérkőzésén. A hajdúságiak remekül kezdtek, a meccs érdemi része tulajdonképpen nem is 0-0-s állásról indult, hanem 2-0-ról, hiszen a nyolcadik percben már két góllal vezettek a hazaiak. Bódi Ádám, a DVSC középpályása a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, az eredményen kívül a játékukkal is elégedettek lehetnek. A 21 éves játékos hozzátette, nagyon sajnálja, hogy az életkora miatt búcsúznia kellett az utánpótlás-válogatottól, mert minden alkalommal nagyon várta a meghívót.

– Tudatos volt, hogy nekiestek a fiatal, tapasztalatlan kapussal felálló Honvédnak?
– A meccs előtt is én is nyilatkoztam, és Verpecz István is mondta, hogy az első labdaérintés mindig nagyon fontos egy kapusnál. Ez a Honvéd játékosa esetében nem sikerült, hiszen rögtön gólt kapott. Részünkről tehát jól jött ki a lépés, az ő kárára. Ezért sem lettem kapus, mert az ilyen szempontból egy kritikus poszt – mesélte a Rangadónak Bódi Ádám.

– Az eredménnyel nyilván elégedettek. És a játékkal?
– Maximálisan elégedettek lehetünk azzal is. Jó kritikát meg lehet fogalmazni azzal kapcsolatban, hogy a vezetés tudatában próbáltuk szebben befejezni a támadásainkat. Közönségbarát meccs volt, sok helyzetünk adódott, nagyobb különbségű is lehetett volna a sikerünk. A legnagyobb lehetőségünk az volt, amikor Coulibaly és Sidibe hat kispestire vitte rá a labdát, de Kulcsár Tamás végül föle lőtte. Próbáltunk szép gólokat is rúgni, tetszetős akciókat vezettünk, ilyen volt például a második gól előtti szituáció, amelyben én is benne voltam.

– A bajnokság negyedénél a tabella második helyén állnak. Így tervezték?
– Nem lehet okunk panaszra, hiszen ahhoz képest, hogy a nemzetközi porondon is szerepeltünk, jól áll a csapat. Sokan mondják, hogy jó dolog szerda-szombat ritmusban játszani. Alapvetően igaz, de huzamosabb ideig azért nem olyan jó, mert nagyon sokat utaztunk. A hazai meccseink Nyíregyházán voltak, és az utazás nagyon kiveszi az emberből az energiát. Úgy érzem, ennek fényében is jól állunk a bajnokságban.

– Elbúcsúzott az U21-válogatottól, nem csak azért, mert vége az Európa-bajnoki selejtezősorozatnak, hanem az életkora miatt is…
– Nagyon sajnálom! Már elköszöntem Róth Antaltól, és ő is megköszönte a munkámat. Kár, hogy vége a selejtezőnek, hiszen most lendültünk bele igazán! Ha most kezdődött volna, sokkal nagyobb esélyünk lenne a továbbjutást jelentő második helyre. Amikor kezdődött, az volt a probléma, hogy akkor jött össze a társaság, és sokan, akik nem kaptak rendszeresen lehetőséget a klubjukban, meccshiánnyal küzdöttek, illetve akkor kezdtük egymást megismerni. Róth Antal elképzelésit el kellett sajátítanunk, de nagyon jó társaság alakult ki, mindig vártam a meghívót! Egy labdarúgónak egyébként is plusz rangot ad a válogatottság. Nagyon jó volt együtt dolgozni Róth Antallal, kitűnő edző, nagyon jó edzéseket tart, és kiválóak a taktikai megbeszélések is. Remélem, leszek még válogatott pályafutásom során, a felnőttek között! De nem csak reménykedem, hanem dolgozom is érte, hátha egyszer jön a meghívó…

Olvasói sztorik