Hírek

Kecskeméten zár az U21-válogatott

A magyar U21-válogatott előbb Írország, majd Liechtenstein ellen játszik az Európa-bajnoki selejtezősorozat zárásaként.

Kapcsolódó cikkek

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

Róth Antal együttese szeptember 6-án, csütörtökön az íreket, majd szeptember 10-én, kedden Liechtenstein korosztályos csapatát fogadja a kecskeméti Széktói Stadionban, e két mérkőzéssel a mieink számára befejeződik az Európa-bajnoki selejtezősorozat.

Az már korábban eldőlt, hogy a pótselejtezőt érő második helyet már nem érhetjük el, amennyiben mindkét mérkőzést megnyerjük, a csoport harmadik helyét azonban még elcsípheti az együttes. A helyezésnek a későbbi sorsolások kalapbeosztása miatt is lehet jelentősége.

A jelenleg a csoport harmadik helyén álló írektől tavaly márciusban 2-1-es vereséget szenvedtünk Sligóban, míg a pont nélkül álló Liechtensteint idén júniusban magabiztosan, 4-0-ra vertük idegenben.

Az U21-válogatott keretében az utolsó pillanatban még lehetnek változások, Egerszegi Tamás és Radó András részvétele a csütörtöki első mérkőzésen még kérdéses.

– Szeretnénk úgy befejezni a selejtező sorozatot, hogy utólag jó szívvel gondolhassunk a másfél éves közös munkára – mondta az MLSZ honlapján Róth Antal. – Az írek jelenleg jobban állnak nálunk, de a célunk, hogy a két utolsó mérkőzést követően ez megforduljon, és mi szerezzük meg a harmadik helyet. Örömteli, hogy a korosztály tagjai rendszeresen szerepelnek klubcsapataikban, az külön pozitívum, hogy többen jó teljesítményükkel is felhívták magukra a figyelmet az utóbbi időben.

Az U21-válogatott kerete

Kapusok: Gulácsi Péter (Liverpool, angol), Dibusz Dénes (Pécs)

Védők: Szolnoki Roland (Videoton), Preklet Csaba (Eger), Fiola Attila (Paks), Litauszki Róbert (Újpest), Fodor Ferenc (Pécs), Kádár Tamás (Roda JC, holland), Sváb Dániel (Ferencváros), Farkas Norbert (Puskás Akadémia)

Középpályások: Iszlai Bence (Haladás), Egerszegi Tamás (Siófok), Balázs Benjámin (Kaposvár), Bódi Ádám (Debrecen), Simon Ádám (Haladás), Haraszti Zsolt (Videoton), Gosztonyi András (Diósgyőr), Kovács István (Videoton)

Támadók: Varga Roland (Győr), Beliczky Gergő (Ferencváros), Radó András (Haladás), Futács Márkó (Leicester City, angol)

Olvasói sztorik