Hírek

Magabiztos győzelem Liechtensteinben

A magyar U21-válogatott 4-0-ra győzött Európa-bajnoki selejtezőn.

Kapcsolódó cikkek

U21-es Európa-bajnoki selejtező
Liechtenstein – Magyarország 0-4 (0-3)
Magyarország: Megyeri – Sváb, Litauszki, Kálnoki-Kis, Szolnoki – Iszlai, Fiola (Egerszegi, 80.) – Bódi (Balázs B., 65.), Beliczky, Gosztonyi – Tischler (Radó, 65.). Szövetségi edző: Róth Antal
Gólszerzők: Baliczky (6., 9.), Kálnoki-Kis (13.), Iszlai (91.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Róth Antal szövetségi edzőnek az eltiltások miatt több helyen változtatnia kellett múlt pénteki kezdőcsapatán. A magyarok egyáltalán nem vették félvállról a mérkőzést, és offenzív játékkal lepték meg a hazaiakat – tudósít az MLSZ honlapja.

A támadószellemű kezdés korán eredményre vezetett: a hatodik percben Bódi Ádám centerezett balról, középen jól érkezett Beliczky Gergő, és közelről a kapuba passzolta a labdát. Három perccel később egy látványos egyérintős játék végén Tischler Patrik passzolt középre a jobboldalról, ahol ismét érkezett Beliczky, és egy fineszes mozdulattal elnyeste a kapus felett labdát (2-0).

A magyar játékosok ezután sem álltak le: alig négy percet kellett várni az újabb gólra: Bódi Ádám ellen szabálytalankodtak, a szépen helyezett szabadrúgást követően a kapus csak kiütni tudta a labdát, a kipattanóra pedig érkezett Kálnoki-Kis Dávid, aki közelről a rövid sarokba lőtt.

A mérkőzés első fél órájában a magyar csapat kifejezetten szépen, gyorsan és látványosan játszott, és ez további helyzeteket eredményezett. Félóra után a megnyugtató előny tudatában visszább vettek a tempóból a játékosok, de továbbra is kontroll alatt tartották a játékot és a mérkőzést. Ennek eredményeként egyrészt kicsit csökkent az iram, sőt a liechtensteini csapat helyzetig is eljutott. A figyelmeztetés felébresztette a mieinket, és ugyan a pályán ekkor már kiegyenlítettebb játék folyt, két nagy helyzetet így is kidolgoztak fiataljaink.

A második félidőre egy láthatóan elszántabb liechtensteini csapat érkezett a pályára, míg a magyarok a háromgólos előny birtokában visszafogottabban játszottak. Ennek ellenére a második félidő első nagyobb helyzetei a magyar válogatott előtt adódtak. A mérkőzés utolsó percében aztán megszerezte a találkozó utolsó gólját Magyarország: Egerszegi Tamás indította hosszan Radó Andrást, de az egyik védő fejéről a támadó elé pattant a labda, betört vele a tizenhatosra, ahol a hazaiak csak szabálytalanul tudták elválasztani a labdától. A jogos tizenegyest Iszlai Bence elsőre a jobb kapufára rúgta, de a kipattanót sikerült begyűjtenie és a kapu bal oldalába passzolnia.

– Arra készültünk, hogy a mérkőzés elején azonnal letámadjuk az ellenfelet, és megpróbáljuk minél hamarabb feltörni a zárt védekezésünket. Bárcsak minden tervünket sikerülne ilyen jól megvalósítanunk! Az első félórában jó ritmusban, gyorsan és szépen játszottunk. Sajnos a második félidő elején elvesztettük ezt a ritmust, aminek a pénteki, törökök elleni kemény meccs utáni fáradtság volt részben az oka. A cserékkel fel tudtuk rázni az együttest és a végén be tudtuk biztosítani a győzelmet – értékelt a meccs után Róth Antal.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik