Hírek

Itt az első magyar győzelem!

A magyar U21-válogatott 1-0-ra legyőzte Törökországot a székesfehérvári Európa-bajnoki selejtezőn.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Magyarország korosztályos válogatottjának tavaly ősszel jó esélye volt a pontszerzésre Isztambulban, a törökök azonban kihasználták két nagy hibánkat, és 2-1-re nyertek – írja az MLSZ honlapja.

A péntek délutáni mérkőzés első tíz percében a törökök nagyiramú játékkal igyekeztek demonstrálni, hogy győzni jöttek Magyarországra, ebben a periódusban főleg a magyar térfélen tartózkodott a labda. A nehézkes kezdés után sikerült átvennünk az irányítást, egy-két kisebb helyzet is kialakult a vendégkapu előtt. A 14. percben Bódi Ádám lövését védte a török kapus. Néhány perccel később Futács Márkó, majd Kovács István is lövéssel fejezett be egy akciót, majd a félidő közepén a törökök percei következtek, Gulácsi Péter szép védése után Kádár Tamás nagy mentése után maradt a gólnélküli állás. A játékrész hajrájához közeledve Kovács tört kapura, de mielőtt lőhetett volna, egy védő földre vitte a tizenhatoson belül, a játékvezető nem látott szabálytalanságot.

A második félidőben a törökök támadtak többet, nagyobb helyzetekig is eljutottak, de Gulácsi eszén nem tudtak túljárni. A 81. percben megszületett a magyarok vezető találata: Bódi Ádám ívelt át a baloldalról a tizenhatos másik sarkánál helyezkedő Tischler Patrikhoz, aki Gosztonyi András elé fejelt, a Videoton játékosa levált a védőjéről, megtolta a labdát a kapus mellett, majd két méterről, éles szögből a hálóba emelt.

A hajrában a törökök hiába próbálkoztak a gólszerzéssel, de nem tudtak egyenlíteni, ráadásul a 89. percben ráadásul tíz emberre fogyatkoztak, Musa Cagiran második sárga után jutott a kiállítás sorsára. A 93. percben Tischler ziccerben tört kapura, de rosszul célzott. A magyar válogatott tehát 1-0-ra nyert, ezzel megszerezte első pontjait az Európa-bajnoki selejtező sorozatban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik