Hírek

U21-siker Észak-Írország ellen

A magyar fiatalok 3-2-re nyertek az északírek elleni felkészülési mérkőzésen, Tatabányán.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első percek kiegyenlített játéka után fokozatosan átvette a játék irányítását a magyar együttes, amely a 19. percben megszerezte a vezetést: Gosztonyi kapott jó kiugratást a baloldalon, bevezette a labdát a tizenhatos sarkáig, majd a kapu bal alsó sarkába lőtt (1-0). A gól után maradt a magyar fölény, a 25. percben azonban első helyzetükből egyenlítettek az északírek: egy jobboldali szabadrúgás után McEleney fejelt tisztán a hálóba (1-1). A félidő hajrájában a vendégek ismét szabadrúgásból veszélyeztettek, de az utolsó lehetőség a magyar válogatott előtt adódott, Kovács István érkezett jól egy beadásra, de a kapu fölé lőtt – tudósít az MLSZ honlapja.

A fordulás után nem kellett sokat várni a második magyar gólra, a 48. percben egy szöglet után Beliczky Gergő fordulásból, közelről lőtt a hálóba (2-1). A 62. percben Simon Ádám nagyszerű labdával ugratta ki Radó Andrást, aki a jobbösszekötő helyéről a jobb sarokba helyezett (3-1). A folytatásban is maradt a magyar fölény, egy hazai gólt les címén érvénytelenített a játékvezető ebben a periódusban. A vendégek csak a hetvenedik perc után tudtak veszélyesebb akciókat vezetni. Beliczky a 89. percben lőtt egy kapufát, majd a 94. percben egy góllal közelebb kerültek az északírek, James Gray büntetőből állította be a 3-2-es végeredményt.

– Hullámzó játékkal, hol jobb, hol rosszabb periódusokkal sikerült legyőznünk ellenfelünket. Voltak jó, de kevésbé jó egyéni teljesítmények is a csapatban. Remélhetőleg az őszi selejtezőkig sikerül kijavítani a most felbukkanó hibákat. Minden meccsen a győzelemért játszunk, ma sikerült megvalósítanunk a célunkat, és remélhetőleg utolsó két selejtezőnkön is sikerül – mondta a mérkőzés után Róth Antal szövetségi edző.

A magyar válogatott összeállítása: a Gulácsi Péter – Sváb Dániel, Kádár Tamás, Szolnoki Roland, Fodor Ferenc (Litauszki Róbert, 71.) – Simon Ádám (Windecker József, 63.), Fiola Attila, Kovács István (Haraszti Zsolt, 71.) – Bódi Ádám (Radó András, 46.), Tischler Patrik (Beliczky Gergő, 46.), Gosztonyi András (Balázs Benjámin, 63.).
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik