Hírek

„Még mindig itt vagy?!”

A kiállított debreceni játékosok közül egyedül Rezes Lászlónak nem kellett távoznia.

Kapcsolódó cikkek

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

Szabálytalanságok, játékvezetői döntések, sárga és piros lapok is nehezítették a DVSC-TEVA dolgát a nemzetközi kupák selejtezőjében. A kiállítások és az eltiltások is hozzájárultak ahhoz, hogy a debreceniek ezúttal nem jutottak főtáblára az európai porondon. A három „renitens” közül Nikolov Balázs és Luis Ramos már nem a hajdúsági klub játékosa, úgy tűnt, a vezetőség megtorolja a fegyelmezetlenségeket, és a továbbiakban nem tart igényt azokra a játékosokra, akik miatt emberhátrányba kényszerült a csapat. Igen ám, de a harmadik kiállított, Rezes László a belga Bruges elleni visszavágót követően is élvezi a bizalmat, hiszen a bajnokságban az Újpest, a Ligakupában pedig az Eger és a Diósgyőr ellen is pályára lépett, ráadásul a hevesieknek gólt is lőtt.

A 25 éves középpályás a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, nem tudja, felvetődött-e, hogy neki is el kell hagynia a klubot a kiállítás miatt. Hozzátette: a DVSC-nél mindenkinek a pozíciója veszélyben van, hiszen alaposan meg kell harcolni a kezdőcsapatba kerülésért.

– Hogyan telt a válogatott miatti szünet időszaka Debrecenben?
– Két sikeres Ligakupa-mérkőzésen vagyunk túl, mindkettőn jól játszott a csapat, és úgy érzem, sikerült úgy felkészülni a Honvéd ellen, hogy egy jó meccset játsszunk vasárnap – mondta Rezes László. – A Diósgyőr ellen az első félidőben nem úgy játszottunk, ahogy kellett volna, de a második felvonásban mindent megtettünk, hogy jó játékot tudjunk mutatni, és nagyarányú győzelem lett a vége.

– Nikolov, Ramos, Rezes. Az európai kupameccseken kiállított debreceni játékosok névsora. Az első kettő már nem tagja a csapatnak…
– Nem hiszem, hogy sok köze van a kettőnek egymáshoz. Nem tudom, milyen körülmények között távozott ez a két játékos, esetleg lejárt volna a szerződésük év végén, ezért váltak meg tőlük. Azt sem tudom, hogy velem kapcsolatban felvetődött-e, hogy elhagyom a klubot a kiállítás miatt, hiszen utána is kaptam lehetőséget, és próbáltam élni vele. Mással is előfordult már, hogy kiállították egy fontos meccsen, nekem nem fordult meg a fejemben, hogy emiatt távoznom kellene. A csapattársaim persze viccelődtek akkoriban, kérdezgették, hogy még mindig itt vagy?!

– Újabb névsor: Birtalan, Czvitkovics, Pölöskey, Kiso. Az utóbbi napokban igencsak beleerősített a DVSC! Nem érzi veszélyben a pozícióját?
– Mindenkinek a pozíciója veszélyben van. Viszonylag a nagy keretünk, minden posztra van két-három olyan játékos, aki első számú is lehet. Meg kell harcolni a kezdőcsapatba kerülésért, azért vannak az edzések meg a meccsek, és végül az edző dönti el, kinek szavaz bizalmat. Sajnos nem sikerült a Bajnokok Ligája, illetve az Európa Liga főtáblájára jutni, célunk, hogy a három hazai sorozatban minél jobb eredményt érjünk el, de mindig csak a következő meccset nézzük, most például a Honvéd ellen szeretnénk nyerni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik