Hírek

Kiütötték a Debrecent

A Debreceni VSC 3-0-ra kikapott a belga FC Bruges-től az Európa Liga-selejtező negyedik fordulójának első mérkőzésén, Nyíregyházán.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott. A Debrecen több helyzetet dolgozott ki, ám csatárai nem tudtak betalálni. A kapujától mintegy 70 méterre feleslegesen szabálytalankodó Luis Ramost kiállította a bíró a játékrész végén, amivel hátrányos helyzetbe hozta a magyar bajnokot a hondurasi légiós.

A folytatásban az emberelőnyben játszó vendégek nagy fölényben futballoztak, melynek köszönhetően háromszor is betaláltak a gyengélkedő Polekszics kapujába. A Debrecen ugyan nem adta fel a küzdelmet, de a nagyobb tudás előtt fejet kellett hajtania. Az egy hét múlva esedékes visszavágó csupán formalitásnak ígérkezik, a továbbjutás gyakorlatilag eldőltnek tekinthető.

Európa Liga-selejtező, 4. forduló, 1. mérkőzés

Debreceni VSC-TEVA – FC Bruges (belga) 0-3 (0-0)

Nyíregyháza, 8000 néző. Játékvezető: Jug (szlovén)

DVSC: Polekszics – Nagy Z. (Lucas, 87.), Simac, Mészáros N., Mohl – Szakály P., Ramos, Varga J., Rezes (Kulcsár T., 80.) – Sidibe (Bódi, 66.), Coulibaly. Edző: Kondás Elemér

Bruges: Jorgacsevics – Hoefkens, Donk, Larsen, Figueras – Zimling (Víctor Vázquez, 85.), Blondel, Meunier, Odjidja Ofoe (Jörgensen, 90.), Rafaelov – Tchité (Bacca, 67.). Edző: Georges Leekens

Gólszerzők: Blondel (58.), Rafaelov (77.), Bacca (91.)

Kiállítva: Ramos (45.)

Olvasói sztorik