Hírek

Csütörtökön a csoportkörért!

A főtáblára jutás lesz a tét a Debrecen és a Videoton számára az Európa Liga-selejtező utolsó, negyedik fordulójának első mérkőzésén.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hajdúságiak a belga FC Bruges együttesét fogadják 20:30-tól Nyíregyházán, míg a székesfehérváriak a török Trabzonspor vendégeként lépnek pályára 20 órától – áll az MTI előzetesében.

Amennyiben a DVSC sikerrel vívja meg párharcát, akkor 2010 után másodszor szerepelhet az Európa Liga csoportküzdelmeiben. Ehhez azt a Bruges-t kell felülmúlnia, amely kiválóan rajtolt a belga bajnokságban, ugyanis négy forduló után három győzelemmel és egy döntetlennel vezeti a tabellát. A gárda a múlt hétvégén 3-1-es győzelmet aratott a vendég Beerschot felett, és igencsak figyelemreméltó, hogy négy bajnokiján tíz gólt szerzett. A két együttes 2004 tavaszán már találkozott egymással, az UEFA Kupa harmadik fordulójából 1-0-s összesítéssel a Bruges jutott tovább.

A Videoton török ellenfele a hétvégén 1-1-es döntetlennel rajtolt a bajnokságban a Karabükspor vendégeként. A Trabzonsport az a Senol Günes irányítja, aki 2002-ben világbajnoki bronzérmet nyert a török válogatottal.

A két magyar csapat a hétvégén egyaránt sikeres főpróbát tartott, mindkettő úgy nyert az OTP Bank Ligában, hogy fordítania kellett a három pont megszerzéséhez: a Debrecen 0-2-ről győzött Pécsen, Coulibaly tíz perc alatt elért mesterhármasával, míg a Videoton két hajrágóllal múlta felül az újonc Egert.

A debreceniek a Bajnokok Ligája-selejtezőben előbb kiejtették az albán bajnok Skenderbeu együttesét, majd elbúcsúztak a fehérorosz bajnok BATE Boriszov ellen. A fehérváriak az Európa Liga-kvalifikáció során a szlovák Slovan Bratislavát és a belga Gentet ütötték ki.

A Debrecen – FC Bruges meccset a Duna, míg a Trabzonspor – Videoton találkozót az m2 televízió közvetíti élőben. A visszavágókat mindkét párharc esetében jövő csütörtökön rendezik.

Olvasói sztorik