Hírek

Belga és török csapatot kaptak

A Debrecennek a belga Bruges, a Videotonnak pedig a török Trabzonspor jutott az Európa Liga-selejtező negyedik körében.

Kapcsolódó cikkek

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

Az UEFA svájci központjában, Nyonban megtartották az Európa Liga rájátszásának sorsolását. A DVSC a belga Club Bruges KV csapatával mérkőzik meg a csoportkörbe jutásért. Az első mérkőzést augusztus 23-án, Magyarországon játsszák. Hogy pontosan hol, egyelőre kérdéses, a napokban ez is eldől. A visszavágót egy héttel később rendezik Belgiumban.

A Bruges nem ismeretlen a hajdúságiak számára, hiszen 2004 tavaszán az UEFA Kupában találkozott a két együttes. Akkor idegenben 1-0-ra kikapott a Debrecen, a visszavágón pedig gólnélküli döntetlen született – írja a klub honlapja. A belgák közül harmadikként a Bruges a 61. helyen áll az európai klubranglistán.

Keretében norvég, svéd, dán, burundi, izraeli, spanyol, nigériai, macedón, francia, szlovén és ecuadori légiósok szerepelnek, a vezetőedző Georges Leekens. Hazája bajnokságában legutóbb 2005-ben nyert aranyat a Bruges, az előző szezonban második lett. A kupagyőzelem 2007-ben jött össze legutóbb, idén tavasszal a 16 között esett ki.

A Videoton ellenfele a török Trabzonspor lesz, a magyar csapat idegenben kezd. A riválisnál Halil Altintop a legismertebb játékos, a vezetőedző pedig 2009 óta nem más, mint a korábbi szövetségi kapitány, Senol Günes. Keretükben szlovák, cseh, elefántcsontparti, lengyel, brazil és argentin légiósok is szerepelnek. Trabzon város együttese a 2010–2011-es idényben bajnoki ezüstérmes lett, 2010-ben pedig megnyerte a Török Kupát és a Török Szuperkupát is. Az előző szezonban a bajnokság harmadik helyén zárt, a kupában pedig a 16 között búcsúzott. Az európai klubranglista 97. helyén áll, ezzel a törökök közül a negyedik. A Videoton második magyarként a 280. helyezett.

A párharcok győztesei az Európa Liga csoportkörébe jutnak, a vesztesek búcsúznak az európai kupaporondtól.

A magyar érdekeltségű további csapatok közül Dzsudzsák Balázs és az orosz Dinamo Moszkva megkapta Hajnal Tamás csapatát, a VfB Stuttgarttot, míg Köteles László együttesére, a belga Genkre a svájci Luzern vár. A Bajnokok Ligája-selejtezőben Vass Ádám csapata, a román CFR Cluj a svájci FC Basellel játszik, míg Juhász Roland és a belga Anderlecht a ciprusi AEL Limasszol ellen játszik a főtáblára kerülésért. Lencse László együttese, az izraeli bajnok Hapoel Ironi Kirjat Smona a Debrecent kiejtő fehérorosz BATE Boriszovval találkozik.

Olvasói sztorik