Hírek

Eredményes volt a célfutball

Tiber László szerint a célt teljesítette, de a szurkolókat nem szolgálta ki a Videoton.

Kapcsolódó cikkek

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

A Videoton FC csütörtök este 1-0-ra nyert hazai pályán a belga KAA Gent ellen az Európa Liga-selejtező harmadik fordulójának első mérkőzésén. Az előző körben a szlovák Slovan Bratislava ellen két döntetlennel továbbjutó székesfehérváriak győztes gólját Nemanja Nikolics szerezte a 78. percben. A Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László szerint a két együttes kínosan ügyelt arra, hogy ne kapjon gólt, ám ez a játék minőségének rovására ment.

– Célfutballt játszottak, az volt a legfőbb szempont mindkét oldalon, hogy ne kapjanak gólt, lehetőleg lőjenek egyet, a döntést pedig rábízzák a kinti mérkőzésre – elemezte a látottakat a fehérváriak egykori legendás játékosa. – Ezt a Videoton meg is oldotta, de magával a játékkal nem voltam megelégedve. A szurkolók jó hangulatot csináltak, le a kalappal előttük. Tudomásul kell venni, hogy egy kupapárharc során racionálisan az eredményre fókuszálnak a csapatok, s ez nem mindig lesz látványos, csak hát azért ki kéne szolgálni a nézőket is…

Az OTP Bank Liga első fordulójában szokatlan összetételű kezdőcsapattal szerepelt a Videoton a Pápa ellen, és rá is fizetett a variálásra, hiszen hazai pályán csak 1-1-es döntetlent játszott. Tiber László azonban visszautasítja a B-csapat kifejezést.

– Nagyjából 25 játékos alkotja a keretet, ők mind olyan fizetéssel rendelkeznek, hogy nem beszélhetünk B-csapatról – szögezte le a klub tehetségkutató-edzője. – Vannak sztenderd játékosok, illetve olyanok, akik kevesebbszer jutnak szóhoz, de ha pályára lépnek, ugyanúgy kell húzniuk! Bizonyítaniuk kell, hiszen alig várják a lehetőséget, hogy játszhassanak, s nem akarnak kikerülni a keretből. Nyugaton ez bevált, profi gondolkodás. A vasárnapi, újpesti meccsel kapcsolatban biztos vagyok benne, hogy aki lehetőséget kap, igyekszik élni a lehetőséggel!

Olvasói sztorik