Hírek

Videoton: csak döntetlen…

A Lombard sokáig vezetett is, a pápaiak hősiesen megküzdöttek az egy pontért.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 1. forduló
Videoton FC – Lombard Pápa Termál FC 1-1 (0-1)
Székesfehérvár, 2400 néző. Játékvezető: Radványi
Videoton: M. Bozovics – Szolnoki (N. Nikolics, a szünetben), Szekeres A., Vaskó, Hector – U. Nikolics (Perics, 81.), Mitrovics – Haraszti (Gyurcsó, 65.), Kovács I., Walter – Torghelle. Edző: Paulo Sousa
Pápa: Szűcs L. – Rodenbücher, Balogh B., Dlusztus, Szabó O. – Horváth L. (Tóth G., 83.), Maróti, Németh M. – Seye (Berkó, 72.), Arsics (Dóczi, 63.), Quintero. Edző: ifj. Bene Ferenc
Gólszerzők: N. Nikolics (52.), illetve Seye (25.)

Az Európa Liga második selejtező köréből néhány nappal korábban továbblépő Videoton enyhén szólva sem megszokott kezdőcsapatával vette fel a küzdelmet a Lombard Pápa ellen az OTP Bank Liga első fordulójában, de a B-csapat is nyomasztó fölényben játszott a találkozó elején. Ez idő alatt csak kapufáig jutottak a fehérváriak, míg a Pápa egy remek kontra végén első komolyabb helyzetéből vezetést szerzett a játékrész derekán. A gól után a szünetig unalmasan, különösebb esemény nélkül csordogált a mérkőzés.

Fordulás után magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a Videoton, egyszerűen nem engedte át a felezővonalon ellenfelét, és az egyenlítést is kicsikarta. A folytatásban is óriási fölényben játszottak a hazaiak, de hiába adódtak előttük hatalmas helyzetek, Szűcs Lajos már nem engedte maga mögé a labdát. Paulo Sousa támadókkal frissítette csapatát, de hiába, a Pápa veterán kapusa pontot mentett a Lombardnak.

– Az első félidei játékot nem igazán lehet értékelni – kezdte a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László. – Olyat nem lehet mondani egy Videotonnál, hogy tartalékcsapat. Fehérváron minden lehetőség adva van ahhoz, hogy egy 25-28 fős minőségi kerettel dolgozzon a szakmai stáb, így a most pályára lépőket sem lehet felmenteni a tartalék kijelentéssel. Nagyon rossz felfogásban játszott a csapat, a Pápa pedig azt hozta, amit ilyenkor egy kiscsapatnak játszania kell. Beálltak védekezni, és alkalomadtán kontrákat vezettek. Várható volt, hogy amíg null-null az eredmény, nem fognak kitámadni. A vezetés ráadásul még inkább behúzta a pápai védelmet, amit a Videoton érthetetlen módon sokszor középen, kevés mozgással, ívelgetéssel próbált meg feltörni. Eredményesebbek lehettek volna, ha sok mozgással széthúzzák a vendégek hátsó sorát. A második félidőben már megfelelő hozzáállással jöttek ki a hazaiak, de érvényesült a futball törvénye: ennyi helyzetet nem lehet büntetés nélkül elhibázni. Minden elismerésem Szűcs Lajosnak, aki még ennyi idősen is ilyen kiváló formában véd, de hozzá kell tennem, hogyha egy kicsit is kreatívabbak a támadók az utolsó pillanatokban, és nem laposan céloznak az elvetődő kapus mellé, hanem például löbbölik a labdát, akkor nem csak egyszer rezdült volna a Lombard hálója. Minden adott volt, hogy a hazaiak megfordítsák a meccset, de a döntő pillanatokban hiányzott a kreativitás a csapatból.

Tiber László szerint a csütörtöki, Gent elleni találkozón a második félidei Videotont láthatja majd a fehérvári közönség.

– Nagy megmérettetés lesz az a meccs a csapatnak – szögezte le a Videoton és a Siófok egykori kiváló játékosa. – Úgy gondolom, a belga és a magyar bajnokság közel azonos szinten van, hiszen az ottani pontvadászatra is jellemző, hogy a meghatározó hazai labdarúgóik külföldön, erősebb bajnokságokban játszanak. Improvizatív, kemény futball jellemzi az ottani csapatokat, de várhatóan a Videoton is legalább olyan játékkal rukkol elő, mint a mai mérkőzés második félidejében. Sokat fog számítani, hogy ott már a rutinosabb játékosok is szerephez jutnak majd.

Olvasói sztorik