Hírek

A Lombarddal számolni kell

Maróti Béla kellően motivált és képzett játékosok közé került.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hetek óta téma volt Maróti Béla klubváltása. A 33 éves védekező középpályás egy éve még alapember volt a Ferencvárosban, hiszen korábbi kaposvári edzője, Prukner László irányította a csapatot. Érdekesség, hogy a váltás, és Détári Lajos érkezésével a veszprémi születésű játékos nem vesztette el rögtön a pozícióját, hiszen ősszel rendre ott volt a kezdőben, de a téli felkészülés után már csereként sem számítottak rá, csak a másodosztályú együttesben léphetett pályára. Mindezek után távozása szinte biztos volt, és a közelmúltban az is világossá vált, hogy az érdeklődők közül a legkomolyabb és legkitartóbb kérő, a Lombard Pápa lehet a befutó. A szerződés kedden megköttetett.

Maróti Béla a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy fájó szívvel hagyta el szeretett klubját, de Pápán új kihívások elé néz, ezért nagy szeretettel és örömmel igazolt a Lombardhoz.

– Korrektek voltak a ferencvárosi vezetők a válás során?
– Voltak előzetes tárgyalások, amelyek kimenetele után normális elválás történt – mesélte a Rangadó megkeresésére Maróti Béla. – Détári Lajos érkezésével kikerültem a kezdőcsapatból, mert kevésbé számított a játékomra, ezért nem akartam ott futballozni a továbbiakban. Fájó szívvel bár, de elhagytam szeretett klubomat. A Lombardnál új kihívások elé nézek, nagy szeretettel és örömmel jöttem Pápára.

– A Prukner László-féle időszak szép és eredményes volt önnek is.
– A klub akkoriban még anyagi nehézségekkel küzdött. Emellett kovácsolt össze Prukner mester egy ütőképes csapatot. A harmadik hely elérésére mindenképpen nagy siker, hiszen sok évre visszamenőleg nem volt érmes helyezése a Ferencvárosnak az első osztályban. Emlékezetes, sikeres időszak volt a klubnak is és nekem is.

– Mi lehet az erénye, az erőssége a Lombardnak a következő évadban?
– Részt vettem a tatai edzőtáborozáson, ez harmadik hét, amit a csapatnál töltök, de ennyi idő kevés, hogy átfogóan tanulmányozzam a keretet. Az biztos, hogy kellően motivált és képzett játékosok szerepelnek itt, és az utolsó pillanatban erősítésként csatlakozott az együtteshez Szabó Ottó is. Komoly céljai lesznek a csapatnak, de ezek még nincsenek konkrétan megfogalmazva. Egy biztos, mindenképpen számolni kell velünk a következő szezonban.

– Hosszú távú tervei vannak Pápán, vagy ugródeszkának szánja ezt az időszakot?
– Ezen még nem gondolkoztam. Kétéves szerződést kötöttem a klubbal, most érkeztem, tehát először itt szeretném a lehető legjobb teljesítményt nyújtani, hiszen az a csapatnak, a klubnak a szurkolóknak és nekem is jó lenne. Most ezek mozgatnak, motiválnak.

Olvasói sztorik