Hírek

Reménykeltő pozsonyi döntetlen

A Videoton FC 1-1-es döntetlent játszott a szlovák Slovan Bratislava vendégeként az Európa Liga-selejtező második fordulójának első mérkőzésén.

Kapcsolódó cikkek

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés
Slovan Bratislava (szlovák) – Videoton FC 1-1 (1-1)
Pozsony, 6000 néző. Játékvezető: Nyikolajev (orosz)
Slovan: Kovác – Bagayoko, Gorosito, Pauschek, Luksík – Sebo, Kladrubsky (Sabo, 66.), Milinkovic, Grendel (Mészáros, 78.), Peltier – Halenár (Szarka, 86.). Edző: Vladimir Weiss
Videoton: M. Bozovics – Brachi, Caneira, Vinícius, Stopira – Gyurcsó (Walter, 80.), Tóth I B. (Szekeres A., 88.), Sándor Gy., Mitrovics, Oliveira – N. Nikolics (Torghelle, 75.). Edző: Paulo Sousa
Gólszerzők: Sebo (26.), illetve Oliveira (30.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A találkozó előtt a stadionon kívül megpróbáltak összecsapni egymással a rivális drukkerek, az eset során egy magyar és több szlovák szurkolót is őrizetbe vettek.

A szakadó eső a kezdésre megkegyelmezett a mérkőzésnek. Az első félidő közepéig inkább a hazaiak irányítottak, de a kezdőcsapatában mindössze három magyarral felálló Videoton a megilletődöttség legkisebb jele nélkül játszott. Az első hazai lövésre hat percet kellett várni. A pozsonyiak veszélyes támadást nem igazán vezettek, a vendégek néhányszor odaértek a szlovák kapu elé. A 26. percben megszerezték a vezetést a házigazdák, Peltier adott be jobbról, Sebo pedig jobbal, félfordulattal a kapu bal oldalába lőtt. A labda megpattant, mielőtt a kapuba csorgott volna.

A székesfehérváriak azonban hamar válaszoltak, a 29. percben Sándor György indult meg, Nemanja Nikolicsot akarta kiugratni, de egy védőről Oliveira elé pattant a labda, ő pedig tolt rajta egyet, majd 16 méterről a bal felsőbe tekert. Ezt követően is inkább a pozsonyiak voltak fölényben, de nem jelentettek komoly veszélyt a magyar csapat kapujára.

A folytatásban is a Slovan fektetett több energiát a támadásvezetésbe, míg a látogatók labdaszerzések után próbálták gyorsan játékba hozni az egyetlen éket, Nikolicsot, de a csúszós talaj sokszor gátat szabott a kontráknak. A szlovákokat egyre inkább sürgette az idő, de nem kerekedtek a Videoton fölé, a fehérváriak pedig nem kockáztattak, a hosszabbítás perceiben mégis megnyerhették volna a mérkőzést, nagy helyzetüket azonban elpuskázták.

A visszavágót egy hét múlva rendezik Székesfehérváron.

Olvasói sztorik