Hírek

Pozsonyba utazik a Videoton

A Slovan Bratislava lesz a Videoton ellenfele az Európa Liga második selejtezőkörében.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A székesfehérvári csapat Pozsonyban kezdi a párharcot július 19-én, a visszavágót egy héttel később rendezik Székesfehérváron.

A Slovan a szlovák futballtörténelem legsikeresebb csapat, de az előző idényt csak a harmadik helyen zárta a bajnokságban a Zilina és a Spartak Trnava mögött. A kupában a negyeddöntőben bukott el, az MTK-val találkozó Senica búcsúztatta tizenegyesekkel.

A Ferencvárossal 1992-ben emlékezetes párharcot vívott a BEK-ben a Slovan. A rendőri rohamok miatt máig keserű találkozón, Pozsonyban 4-1-es szlovák győzelem született, a magyarországi visszavágó 0-0 lett. Azóta enyhült a viszony a klub és a magyar csapatok között, az elmúlt egy évben a Győr és a Pápa is játszott felkészülési mérkőzést a pozsonyikkal, akiknek jelenleg Vladimír Weiss a vezetőedzőjük. Ő volt a 2010-es világbajnokságon a csoportkörből Olaszországot megelőzve továbbjutó szlovák válogatott szövetségi kapitánya. A mostani csapatban több szlovák válogatott mellett argentin és elefántcsontparti légiós is szerepel.

Olvasói sztorik