Hírek

A Honvéd is albán csapatot kapott

A kispestiek otthon kezdenek az albán Flamurtari Vlore ellen az Európa Ligában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A svájci Nyonban kisorsolták az Európa Liga első és második selejtezőkörének párosításait. A Budapest Honvéd FC az első körben kiemelt volt, így attól nem kellett tartani, hogy a legerősebbek közül kap ellenfelet. Végül az albán Flamurtari Vlore nevét húzták ki a kispestiek mellé. Az első mérkőzés július 5-én, a Bozsik Stadionban lesz, a visszavágót július 12-én rendezik.

A Flamurtari tavaly is szerepelt az Európa Liga selejtezőjében. Az első körben a montenegrói Buducsnoszt Podgoricát elbúcsúztatta 4-3-as összesítéssel, azt követően viszont 7-1-gyel kiesett a cseh Jabloneccel szemben.

Érdekesség, hogy a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében a Debrecen szintén albán riválist kapott.

– Őszintén bevallom, nem ismerem az albán csapatot, ezért az együttes erősségét sem tudom megítélni – reagálta Marco Rossi, a Honvéd olasz vezetőedzője. – Az első feladatunk az lesz, hogy minden információt begyűjtsünk az albán csapatról. A Flamurtari papíron jó ellenfélnek tűnik, de csak a két mérkőzés után derül ki, hogy jó volt-e a sorsolásunk. A játékosok legjobb tudásuk szerint készülnek a megmérettetésre, az biztos, hogy az utolsó csepp vérünkig küzdünk a sikerért. Jobban örültem volna, ha Albániában kezdünk, de ennek nincs túl nagy jelentősége. Kulcsfontosságú, hogy a Bozsik Stadionban jó eredményt érjünk el, és akkor kisebb jelentősége van annak, hogy hol a visszavágó.

A válogatott védő, Debreceni András úgy vélekedett, manapság már nincs könnyű ellenfél a nemzetközi mezőnyben.

– A Flamurtari hozzánk hasonlóan a bajnokság negyedik helyén végzett, tehát biztos, hogy jó csapat. Annak örülök, hogy nem Kazahsztánba, vagy Azerbajdzsánba kell utaznunk. Azt várom, hogy itthon olyan eredményt fogunk elérni, amivel a visszavágóra nyugodtan utazhatunk. Mindenféleképpen továbbjutást várok. Azt mondják, hogy az a jobb, ha idegenben kezd egy csapat, én azonban nem tulajdonítok ennek olyan nagy jelentőséget. A továbbjutás 180 perc alatt dől el, és ez idő alatt kell jól teljesítenünk – közölte Debreceni.

Olvasói sztorik