Hírek

Idegenben kezd a Videoton és a Honvéd

Az Európa Liga-selejtező második fordulójában szereplő mindkét magyar csapatra nehéz feladat vár.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csütörtökön rendezik az első mérkőzéséket: a bajnoki ezüstérmes Videoton a szlovák Slovan Bratislava ellen Pozsonyban, a legutóbbi negyedik helyezett Budapest Honvéd pedig az orosz Anzsi Mahacskala ellen Moszkvában próbál reményt keltő eredményt elérni a jövő heti, hazai visszavágóra.

Tavaly a Bajnokok Ligájában szerepelt a Slovan Bratislava, amelyet a későbbi negyeddöntős, ciprusi APOEL Nicosia búcsúztatott. A szlovákok átkerültek az Európa Ligába, és az olasz AS Romát kiejtve bejutottak a csoportkörbe, ráadásul az előző idényben nem kaptak ki hazai pályán.

Az első körben az albán Flamurtari Vlore gárdáját kettős győzelemmel búcsúztató Honvédra még nehezebb feladat vár, már csak azért is, mert a holland Guus Hiddink edző által irányított Anzsi Mahacskala csapatában olyan klasszis futballisták szerepelnek, mint a kameruni Samuel Eto’o vagy az orosz Jurij Zsirkov. Az afrikai csatár a klub honlapján kijelentette, hogy mindenképpen a csoportkörbe jutást tartja célnak, de hozzátette, senkit nem szabad lebecsülni az európai kupaporondon, mert ott már nem szerepelnek kiscsapatok.

A Honvéd magyar idő szerint 17 órától lép pályára, míg a Videoton 20:15-kor kezd. A visszavágókat egy hét múlva rendezik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik