Hírek

A Honvédnak sikerült

Az MTK ismét előnyben került hátrányba.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csak a Budapesti Honvéd jutott tovább a magyar csapatok közül az Európa-liga első selejtezőköréből. Az MTK-nak nem sikerült a bravúr idegenben: hiába vezetett a csapat a Senica otthonában is, egy újabb kiállítás és az azt követő rendezetlenség a hazaiak javára billentette a mérkőzést.

Az első félidőkben

Az MTK egy órával korábban kezdte párharcát, így mikor a Honvéd pályáján elindult a találkozó, a kék-fehérek Szlovákiában már túl voltak egy gólnélküli első játékrészen. A mérkőzés ezen szakaszában támadásokban valamivel aktívabb volt Garami József csapata, bár a Senica is sokszor eljutott a vendégek tizenhatosáig. Két komoly helyzetet is kialakítottak Lázokék, azonban csak úgy, mint az első meccsen, most is rendre hiba csúszott a befejezésekbe.

A Honvéd találkozóján is visszaköszöntek az első mérkőzésen látottak, a két csapat kiegyenlített küzdelme jellemezte a találkozó első felét. A Honvéd és a Flamurtari is távoli lövésekkel próbálkozott, kisebb-nagyobb sikerrel. A vendégek egy röviden felszabadított labdából majdnem megszerezték a vezetést, de a távoli löket a felsőlécről kifelé vágódott. A nagy vendég lehetőség után kissé megrázta magát a Honvéd, és a félidő végén, az első találkozón is gólt szerző Vernes találatával meg is szerezték a vezetést.

A másodikban

Alig a kezdődött el Szlovákiában a második félidő, máris vezetést szerzett az MTK, mellyel továbbjutásra álltak Kantáék. Sajnos azonban ezen a pályán is megismétlődtek az első forduló eseményei: ismét emberhátrányba került az MTK, ezúttal Vadnait állította ki a játékvezető. Ráadásul rögtön a kiállítás után, szinte ugyanúgy, mint az első meccsen, gólt is kapott a vendég együttes. A mérkőzés hajrájában nagy fölényben játszott a szlovák csapat, mely a rendes játékidő vége előtt újabb gólt szerzett. A Senica ezzel 2-1-re nyert, így az első körben búcsúzott az egyik magyar résztvevő.

Garami József csapatának kiesése után néhány perccel indult útjára a labda a budapesti mérkőzés második félidejében. A Honvéd továbbra is görcsösen játszott, sokszor érezhettük úgy, hogy a Flamurtari diktálja a tempót. Aztán a félidő derekán Tchami gondolt egyet, és húsz méterről kipókhálózta a felső sarkot. Ez a találat mindkét csapatra nagy hatással volt: a Honvéd nyugodt játékra váltott, míg a vendégek játékkedve elillanni látszott. A két csapat közti különbség akár még további gólokban is megmutatkozhatott volna, de nem sikerült értékesíteni a hazai helyzeteket, így maradt a 2-0.

A budapesti találkozót a helyszínen tekintette meg a Rangadó.hu állandó szakértője, Őze Tibor is:

– Érdekes mérkőzés volt – kezdte a korábbi kispesti edző. – Azt kell, hogy mondjam, a második gólig egyáltalán nem volt egyértelmű a Honvéd fölénye. Sőt, a mérkőzés egyes szakaszaiban inkább az albánok produkáltak tetszetősebb futballt. Görcsösség, feszültség volt érezhető a hazaiakon, ami bosszantó technikai hibákban nyilvánult meg a játékukban. A meccs előtt hallottam, hogy jó csapat az ellenfél, a vezetők is hangsúlyozták, hogy nagyon oda kell figyelni a Flamurtarira. Úgy láttam, ez a teher rányomta a bélyegét Ivancsicsék teljesítményére. Az első félidő végén jókor jött a gól, várhattuk volna, hogy ettől megnyugszik a csapat, viszont a második játékrész elején is inkább az albánok tűntek oldottabbnak. Kellett Tchami szépségdíjas találata, úgy érzem, ez a mozzanat volt a fordulópont a mérkőzésen. Ezután egyre inkább a Honvéd akarata érvényesült, megnyugodtak a játékosok, és végre kijött a két csapat közti tudásbeli különbség. Eddig a pontig úgy éreztem, az albánok edzőjének sikerült inkább levenni a terhet a játékosai válláról.

Összességében elmondható, hogy megérdemelten győzött a hazai csapat, talán több önbizalommal még nagyobb arányú siker is születhetett volna. Nem volt egy nagy iramú meccs, de a mai győzelem erőt adhat abból a szempontból, hogy egy gyengébb játékkal is sikerült magabiztos eredményt elérni a nemzetközi porondon. Azt sajnáltam, hogy viszonylag kevés néző tekintette meg a találkozót a helyszínen. Ennél talán többen jönnek majd ki a Mahacskala ellen.

A szakember a következő Európa-liga mérkőzésen egy jobb Honvédra számít, mint a tegnapi.

– Már láttam korábban is – a belsővédő poszton volt csak eltérés – ebben az összeállításban a Honvédot, és az alapján mondom, hogy sokkal jobb játékra is képes ez a csapat. A Mahacskala ellen nem a Kispest lesz az esélyes, az oroszok vállát nyomja majd inkább teher. Vernesék ugyanolyan nyugodtan, felszabadultan, a kötelező győzelem terhe nélkül léphetnek pályára, mint tegnap az albánok – zárta értékelését a Honvéd volt vezetőedzője.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik