Hírek

Egy könnyebb és egy nehezebb mérkőzés

A Honvéd hazai pályán, az MTK idegenben harcolhatja ki a továbbjutást.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Eddig egy kivétellel (ZTE) minden alkalommal sikerrel vették a magyar csapatok az Európa-liga első selejtezőkörének párharcait. A sorozat három évvel ezelőtti indulása óta a Haladás, a Győr, a ZTE, a Paks és a Ferencváros szerepelt a selejtezők legelső fordulójában. A magyar együtteseknek jutott ellenfél Európa határian belülről és azon túlról is: a szombathelyiek Kazahsztánban, a Ferencváros Örményországban, a Paks Andorrában tette tiszteletét. A 2010–11-es kiírásában pedig, csak úgy, mint most, albán és szlovák ellenfeleket kaptak csapataink. 2010-ben a Győri ETO az FC Nitra csapatát búcsúztatta 5-2-es összesítésben, viszont a Zalaegerszeg nem bírt albán ellenfelével, és 1-0-s összesítéssel alulmaradt a KF Tiranával szemben.

A mostani odavágók után kissé ellentétes képet kaphattunk az előzőekben leírtakhoz képest. Jelenleg arra van nagyobb esély, hogy albán ellenfelét búcsúztatja a Honvéd csapata, de az MTK sem ért el rossz eredményt hazai pályán, így a kék-fehérek továbbjutásában is bizakodhatunk.

Hazai pályán és előnyben

A Honvéd idegenbeli egygólos győzelme után hazai pályán is győzelmi elvárásokkal lép pályára, ami remélhetőleg nem zavarja meg a csapatot. Az előző találkozóhoz hozzátartozik, hogy a vereség ellenére nem játszott alárendelt szerepet a Flamurtari, kiegyenlített mérkőzésen szerzett fontos előnyt a Honvéd. Emiatt a visszavágón is maximálisan kell koncentrálnia a csapatnak ahhoz, hogy ne jussanak a kiesés sorsára. Erre a csapat vezetőedzője, Marco Rossi is felhívta a figyelmet egy, a mérkőzés előtti délutánon kiadott nyilatkozatában:

– Felhívtam a játékosaim figyelmét arra, hogy nem szabad hagyni, hogy területhez jussanak az albánok, mert nagyon gyors és veszélyes játékosaik vannak. Kihangsúlyoztam, hogy nem jutottunk még tovább. Hozzátettem, az első meccsen akár ki is kaphattunk volna, ezért teljes koncentrációra lesz szükség mindenkitől.

A vezetőedző azt is kihangsúlyozta, szükség lesz a csapat tizenkettedik játékosára, a szurkolókra is.

– A kinti mérkőzésen remek volt a hangulat, örülnénk neki, ha ez holnap is így lenne. Tisztában vagyok vele, a drukkerektől nem lehet elvárni, hogy kijöjjenek a mérkőzésekre, hanem tenni kell azért, hogy rendszeresen így tegyenek. Ehhez eredményesen és szépen kell futballoznunk. Azt azonban tudnia kell mindenkinek, hogy még az utunk elején járunk – fogalmazott a Honvéd vezetőedzője.

Az MTK-nak nehezebb lesz

Garami József együttese nehezebb helyzetben van, mint a Honvéd. Lázokék hazai pályájukon 1-1-es döntetlent játszottak a szlovák Senica ellen. Az egy kapott gól azonban még bőven ledolgozható lehet a csapat számára. A múlt heti mérkőzésen büntetőt hibázó MTK a kiállított Kálnoki Kis Dávidot viszont nélkülözni kényszerül majd, így a védelmet át kell szerveznie Garami Józsefnek. Ráadásul ezen a héten már olyan hírek érkeztek Szlovákiából, hogy az előző meccset kihagyó sérültek közül néhány játékos már edzésbe állt, és akár a mai mérkőzésen pályára is léphetnek majd. Ezzel tovább erősödhet a szlovákok kerete.

A szakvezető a tegnapi sajtótájékoztatón elmondta, csapata mindent meg fog tenni a siker érdekében. Ezért Garami József a támadósor összetételén is változtat, az előzetesen megadott felállás szerint Lázok mellett most nem Csiki és Rácz, hanem Tischler és Balajti rohamozzák majd az ellenfél kapuját. Remélhetőleg minél több sikerrel.

Az MTK mérkőzése 19 óra 30 perckor, a Honvéd hazai meccse pedig 20 óra 30-kor kezdődik.

Olvasói sztorik