Hírek

Nem tudott előnyt szerezni az MTK

Az MTK hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a szlovák FK Senica ellen az Európa Liga-selejtező első fordulójának első mérkőzésén.

Kapcsolódó cikkek

Európa Liga-selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzések
MTK – FK Senica (szlovák) 1-1 (1-0)
Hidegkuti Stadion, 1200 néző. Játékvezető: Joao Perreira (portugál)
Gólszerzők: Lázok (30.), illetve Blackburn (58.)
Kiállítva: Kálnoki Kis (55.)
Flamurtari Vlore (albán) – Budapest Honvéd FC 0-1 (0-0)
Albánia, 6000 néző. Játékvezető: Sven Bindels (luxemburgi)
Gólszerző: Vernes (46.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MTK kezdte jobban a mérkőzést, mezőnyfölényt harcolt ki, fél óra elteltével pedig a vezetést is megszerezte Lázok János révén. A szlovák csapat alig jutott el a házigazdák kapujáig, lövésig pedig az egész félidő folyamán csak kétszer. Sokkal bátrabban jött ki a folytatásra a Senica, az MTK pedig mintha elégedett lett volna az egygólos előnnyel. A szlovák fölény közepette az MTK emberhátrányba került Kálnoki Kis Dávid buta kiállítása miatt (a Debrecen elleni Magyar Kupa-döntő legvégén ő hagyta ki a sorsdöntő tizenegyest), majd néhány perccel később a vendégek egyenlítőgólja is megszületett Blackburn révén. Ezt követően a Senica nem erőltette tovább a támadásokat, érezhetően megfelelt számára a döntetlen. Az MTK próbálkozott, kapott is egy ajándék tizenegyest, amelyet azonban a csapatkapitány, Kanta József csúnyán kapu fölé lőtt, az eredmény így a lefújásig már nem változott.

A visszavágót egy hét múlva rendezik Szlovákiában, a párharc továbbjutója az előző szezonban Bajnokok Ligája-negyeddöntős ciprusi APOEL Nicosia csapatával találkozik.

– Ránézésre a Senica fizikai fölényben volt, de ez az első félidőben nem érződött a játékban. Az MTK jól kezdett, Kanta József elmozgásait nem védekezték le a vendégek, az ő irányítókészsége pedig nagyon jó, sokszor üresen maradt. Lázok Jánost és Csiki Norbertet indította főleg, Rácz Ferenc irányába ez már nem volt jellemző – elemezte a látottakat a Rangadó.hu állandó szakértője, Vass László, aki a helyszínen tekintette meg a mérkőzést. – Zsidai László és Dragan Vukmir jól szűrt a védelem előtt, de a hátsó labdajáratás és a labdakihozatal csak Kanta játékba hozására épült. Fél órán keresztül mindez jól működött, aztán a szlovákok is élesebbre vették Kanta felügyeletét, és máris nem volt olyan veszélyes az MTK játéka. A két szélsőnek többet kellett volna segíteni a támadójátékot. Vukmir előretörése majdnem tizenegyest eredményezett, ilyenekből kellett volna több, mondjuk Zsidaitól. A játékvezető szerintem túlságosan szigorú volt Kálnoki Kis két sárga lapjánál, ezért a kiállítást indokolatlannak érzem. A Senica játéka több lett a magassági fölénye révén, beszorította a hazaiakat. A kapott gólnál vonalban ültem, szerintem les volt. Külön pech, hogy kimaradt a büntető, úgy láttam, hogy Kanta balra akarta rúgni, a kapus bemozdult balra, és a csapatkapitány túlhúzta. Nem jellemző rá, hogy kihagyja a tizenegyest. Összességében egy közepes színvonalú meccsen az MTK közelebb állt a győzelemhez, de a továbbjutásra idegenben is van esélye. Játékban nem volt annyira acélos ez a szlovák együttes, pedig az edzőmeccsen egészen játszós csapatnak tűnt.

Egygólos Honvéd-győzelem Albániában

A Budapest Honvéd FC 1-0-s győzelmet aratott az albán Flamurtari Vlore otthonába. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, mindkét oldalon adódtak gólszerzési lehetőségek. A Honvéd igyekezett felépíteni a támadásait, míg a hazaiak az ellentámadásaikból próbáltak veszélyeztetni. A második játékrész legelején megszületett a meccs egyetlen gólja, Vernes Richárd révén. Ez meghatározta a találkozó további képét: a hazaiaknak igyekezniük kellett az egyenlítésért, vezetőedzőjük félórával a lefújás előtt kettős cserével próbált frissíteni, ám a magyar csapat megtartotta egygólos előnyét, így kedvező helyzetből várhatja a jövő csütörtöki visszavágót.
A párharc győztese az orosz Anzsi Mahacskalával találkozik a következő fordulóban.

Olvasói sztorik