Hírek

Idegenben a Honvéd, otthon az MTK

A Budapest Honvéd idegenben, az MTK Budapest pedig hazai pályán kezd csütörtökön, az Európa Liga-selejtező első fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A bajnoki negyedik Honvéd az albán Flamurtari Vlore otthonában szerepel, míg a Magyar Kupa-ezüstérmes MTK a Hidegkuti-stadionban fogadja a szlovák Senica együttesét. A visszavágókat a jövő héten rendezik.

A kispesti küldöttség szerda reggel kilenc órakor indult, Ferihegyről pedig harmincfős charterrepülővel utazott Tiranába. Délután egy órakor landolnak az albán fővárosba, onnan három órát buszoznak Vloréba, majd a meccs időpontjában edzenek.

Debreceni András, a Honvéd válogatott védője a Rangadó.hu érdeklődésére kifejtette, masszív csapatnak tartja az ellenfelet, amelyről azonban sok információval nem rendelkeznek. Ennek ellenére mindenképpen győzelemmel szeretnék kezdeni nemzetközi szereplésüket.

– Albániában is ilyen idő lesz, sajnos nem tudunk hideget rendelni – utalt a trópusi forróságra Debreceni András. – A felkészülésünk jól sikerült, azért is kezdtük hamarabb az edzéseket, hogy az Európa Liga-meccsre már jó állapotban legyen a csapat. Játszottunk már edzőmeccseket, de az eredményekből nem szabad kiindulni, majd az albán mérkőzés lesz a mérvadó.

– Mennyire sikerült összeszoknia a csapatnak?
– Egyre jobban kezdik megismerni egymást a játékosok, úgy érzem, jó úton haladunk. A rózsahegyi edzőmeccs második félideje elég jól sikerült, úgyhogy arra lehet alapozni.

– Mit tudnak az ellenfélről?
– Meglehetősen masszív csapatról van szó, de felvételeket nem láttunk. Azt tudjuk, hogy a bajnokság negyedik helyén végeztek. Ők is igazoltak, erősítettek a nyáron, van két-három veszélyes csatáruk, rájuk mindenképpen oda kell figyelnünk, de mivel egy csapat ellen játszunk, nem szabad egy-két embert kiemelni. Masszívan, taktikusan, jól kell játszanunk.

– A hírek szerint a Honvéd-szurkolók a messzi albán városba is elkísérik kedvenceiket!
– Ez nagy szó, és nagyon jólesik nekünk, hogy a szurkolók ilyen messzire is elkísérik a csapatot, és mellettünk állnak. Remélem, győzelemmel tudjuk őket kiszolgálni.

A Honvéd 18 fős kerete:
Kemenes Szabolcs, Czuczi Márton, Aleksandar Ignjatovic, Debreceni András, Baráth Botond, Vernes Richárd, Délczeg Gergely, Remes Sebastian, Marco Vidovic, Nagy Krisztián, Ivancsics Gellért, Drissa Diarra, Ivan Lovric, Hidi Patrik, Herve Tchami, Czár Richárd, Diaby Souleymane, Johnson Marshal. Edző: Marco Rossi

Továbbjutás esetén a Honvéd Dzsudzsák Balázs korábbi csapatával, a kameruni Samuel Eto’ót is foglalkoztató orosz Anzsi Mahacskalával találkozik, míg az MTK-ra a legutóbbi szezonban BL-negyeddöntős ciprusi APOEL Nicosia várhat a második körben.

A július 19-én és 26-án esedékes második fordulóban a bajnoki ezüstérmes Videoton a szlovák Slovan Bratislavával csap majd össze.

A magyarok csütörtöki programja
Európa Liga-selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzés
MTK Budapest – Senica (szlovák), 20:15 (tv: m2)
Flamurtari Vlore (albán) – Budapest Honvéd, 20:30
Olvasói sztorik