Hírek

A Honvéd csalóka bravúrveresége

A Budapest Honvéd 1-0-ra kikapott az orosz Anzsi Mahacskala vendégeként az Európa Liga-selejtező második fordulójának első mérkőzésén.

Kapcsolódó cikkek

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés
Anzsi Mahacskala (orosz) – Budapest Honvéd FC 1-0 (1-0)
Ramenszkoje, 4000 néző. Játékvezető: Alon Yefet (izraeli)
Anzsi: Gabulov – Szatov (Lahilajov, 69.), Samba, Joao Carlos, Logasov – Jucilei, Ahmedov – Traoré (Szmolov, 83.), Buszufa, Zsirkov (Tagirbekov, 77.) – Eto’o. Edző: Guus Hiddink
Honvéd: Kemenes – Lovrics, Ignjatovics, Debreceni, Vidovics – Hidi (Vécsei, 61.), Johnson – Diaby (Vernes, 56.), Ivancsics (Diarra, 82.), Tchami – Délczeg. Edző: Marco Rossi
Gólszerző: Jucilei (22.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) biztonsági okokra hivatkozva nem engedélyezte, hogy az Anzsi otthonában, Dagesztánban rendezzék meg az összecsapást, így a Moszkvától 40 kilométerre található Ramenszkojéban csapott össze a két együttes.

Hatalmas fölényben futballozott az első félidőben a holland Guus Hiddink edző alakulata, és a 22. percben a brazil Jucilei lövésével – amely Ignjatovic lábán irányt változtatva landolt a kapuban – megszerezte a vezetést. A Honvéd egyetlen alkalommal találta el az ellenfél kapuját, igaz, Tchami lövése egyenlítést ért volna, de a labda a kapufán csattant.

A fordulást követően már nem rohamozott nagy erőkkel a dagesztáni alakulat, inkább megpróbálta kicsalogatni a Honvédot. Ezt a szívességet azonban nem tette meg a kispesti csapat, amely ráadásul Délczeg Gergely révén könnyedén gólt is lőhetett volna. Az eredmény a hajrában sem változott, így a Honvéd minimális hátrányból várja a visszavágót. A párharc második meccsét jövő csütörtökön rendezik a Bozsik Stadionban.

A meccset televízión keresztül együtt kísérte figyelemmel László Csaba, a litván válogatott szövetségi kapitánya, és korábbi segítője, Vass László, a Rangadó.hu állandó szakértője.

– Csalóka mérkőzés volt! Az oroszoknak biztosan céljaik vannak az Európa Ligával, de ki tudja, honnan érkeztek, és milyen állomásnak tartják ezt a meccset. Csapatépítés és edzések közepette vannak, lejátszották, elfolyatták ezt a mérkőzést, nem látszott a mindenképpen nyerni akarás – tolmácsolta az edzőpáros szakmai meglátásait Vass László. – Az első félidőben nagyon mélyen védekezett a Honvéd, a tizenhatos előtt nem tudták kivédekezni a háromszögeléseket. Az oroszok sokat birtokolták a labdát, mert a magyarok visszaálltak, nem is mentek a labda felé, területeket védtek. Nagyon passzívak voltak. Aztán a második felvonásban följebb tolta a védekezést a magyar csapat, megfigyelhető volt a középpályások és a támadók nagyobb mozgása a labda felé. Bár a hátsó négyes ugyanolyan mélységben maradt, nem tudott annyi helyzetig eljutni a Mahacskala, mint korábban. Nem voltak olyan bemozgások, mélységből beindulások. Ha az agresszív előrejátékot erőltették volna, kivédhetetlen helyzeteket tudtak volna kialakítani. Gyenge játszadozásnak éreztem ezt a félidőt az Anzsi részéről, nem nagyon váltottak ritmust, megkönnyítették a Honvéd játékát. A mieinknek volt egy nagy helyzetük is Délczeg révén, amit remek beadás előzött meg.

Vass László úgy véli, a Honvédnak a visszavágón is nagyon nehéz dolga lesz, hiszen győzelemre kell játszania, tehát támadnia kell, de ezzel területekhez juttatja ellenfelét, amely rendkívül veszélyes kontrákra képes.

– Eredményileg nagyszerű, hogy a magyar csapat egy dúsgazdag együttes ellen helytállt, mégis kicsit csalóka eredménynek érzem az egy-nullát. Ne szálljon el senki. Támadni az Anzsi ellen, az lesz igazán fokmérő! Ha a visszavágón a Honvéd kezdeményezni fog, akkor lesz lehetősége helye az orosz csapatnak kihasználni az adódó területeket. Ha nem fog jelentős energiákat mozgósítani támadásban a Kispest, akkor ugyanilyen meccset fogunk látni – magyarázta a Rangadó.hu szakértője.

Olvasói sztorik