Hírek

Micsoda pech…

A Debrecen 1-1-es döntetlent játszott a fehérorosz BATE Boriszov otthonában a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának első mérkőzésén.

Kapcsolódó cikkek

Bajnokok Ligája-selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzés
BATE Boriszov (fehérorosz) – Debreceni VSC-TEVA 1-1 (0-0)
Boriszov, 4000 néző. Játékvezető: Kever (svájci)
BATE: Gorbunov – Jurevics, Radkov, Bordacsev, Simics – Lihtarovics (Rudik, 56.), Koncevoj (Pavlov, 56.), Volodko, Hleb (Vasziljuk, 74.) – Mozolevszkij, Rogyionov. Edző: Viktor Goncsarenko
DVSC: Verpecz – Nikolov, Simac, Mészáros N., Korhut – Ramos (Sidibe, 59.), Varga J. – Szakály P., Bódi, Rezes (Yannick, 78.) – Coulibaly (Máté II P., 86.). Edző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Sidibe (öngól 93.), illetve Sidibe (67.)

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

A debreceniek kezdőcsapatából hiányzott Novakovics kapus, akinek súlyosan megsérült a térde a Győr elleni bajnokin. Az ETO ellen remeklő és duplázó Sidibe sem kezdett Fehéroroszországban, ott volt viszont a kisebb sérüléséből felépülő Varga József.

Az első félidőben akadtak magyar próbálkozások, de leginkább a hazaiak irányították a játékot, és néhány veszélyes lehetőséget is kidolgoztak, de ezeket rendre elhibázták. Verpecz István kapus többször is kulcsfigurának bizonyult, aztán csereként jött Sidibe, de némi meglepetésre nem Coulibaly, hanem Ramos helyére küldte be Kondás Elemér vezetőedző. És milyen jól tette! A 67. percben ugyanis Coulibaly passzát Sidibe lőtte a hálóba, ezzel a DVSC megszerezte a vezetést! A várakozásoknak megfelelően rákapcsoltak a beloruszok, jöttek is a helyzetek, de ezúttal is kimaradtak. Kivéve az utolsó. A játékvezető aktív közreműködésével kapujához szegezte a Debrecent a fehérorosz csapat, amely a 92. percben szabadrúgáshoz jutott, de talán még ebből sem lett volna baj, ha a labda végül Sidibe testéről nem pattant volna a hálóba…

Az 1-1-es végeredmény a továbbjutási remények szempontjából kifejezetten kedvezőnek tűnik a DVSC számára, s a döntetlen megfelel a meccs képének, mégis nagy kár az utolsó percekért.

A Rangadó.hu állandó szakértőjétől, Őze Tibortól először azt kérdeztük, bosszankodjunk az utolsó percben kapott öngól miatt, vagy örüljünk a továbbjutás szempontjából kedvezőnek tűnő végeredménynek?

– Nem nagyon szeretek számolgatni, mert akármikor, akárhol számolgatni kellett, az már nem jelentett jót, de szerintem nagyon nagy különbség nincs az egy-nulla és az egy-egy között, hiszen egy esetleges hazai nulla-nulla otthon 0-0 így is, úgy is továbbjutást jelentene – vélekedett a Nyíregyháza, a Kispest-Honvéd, a Diósgyőr, illetve a Vasas egykori edzője. – Azért sajnálom a Debrecen vereségét, mert szerencsétlen volt a gól, másrészt a DVSC nagyon taktikusan, nagyon jól játszott. Kiválóan sikerült a csere is, nem csak azért, mert Sidibe gólt rúgott, hanem azért is, mert támadó jellegű volt. Yannick cseréje ellenben nem jött be, mert több fölösleges faultot is elkövetett, például az egyenlítő gól előtt is. Védekezésben nem tudta azt hozzátenni, amit a frissességétől várni lehetett.

Őze Tibor is hangsúlyozta, hogy egy picit a játékvezető is elfáradt a végére, és odasegített, de hozzátette, nem neki köszönhető, hogy nem jött össze a magyar siker.

– A Debrecen nagyon taktikusan, feltűnően nyugodtan, nagyon labdabiztosan játszott, a kritikus szituációkban is sugárzott a játékosokról a magabiztosság – értékelte a látottakat az MLSZ Grassroots-menedzsere. – Ha a visszavágón is képesek lesznek ugyanígy játszani, akkor továbbjuthatnak. Nem szabad elfelejteni, hogy az ellenfél erősebb lesz a jövő héten, hiszen a válogatottjuk kiesett az olimpiáról. A visszatérők színesíthetik a játékot, és talán Hleb is összeszedi magát addigra. Ahhoz, hogy a magyar bajnok továbbjusson, nagyon jól kell játszania. Olyan jól, hogy mindegy, a mostani meccs egy-egy lett, vagy egy-null. Persze, matematikailag nem mindegy.

Nem akartak messzire utazni

A Rangadó.hu kaposvári forrásból úgy értesült, hogy a DVSC vezetői kezdeményezték a pályaválasztói jog cseréjét a Rákóczi FC illetékeseinél. A hajdúságiak az OTP Bank Liga második fordulójában a sorsolás szerint a somogyi megyeszékhelyen játszanak, szombat délután. Igen ám, de mivel a bajnokcsapat szerdán Fehéroroszországban szerepelt, jövő kedden pedig a BATE elleni visszavágó vár rá, így a vezetés megkímélte volna a csapatot egy újabb, ezúttal kétszer 420 kilométeres túrától. A kaposváriak azonban nemet mondtak a megkeresésre, mert az MTK ellen 3-1-re vesztettek a bajnoki nyitányon, és nem szeretnék két kudarccal kezdeni az idényt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik