NB I

Kiütéses Loki-nyitány

A címvédő Debrecen hazai pályán 4-1-re verte a Győrt az OTP Bank Liga első fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Liga, 1. forduló
Debreceni VSC-TEVA – Győri ETO FC 4-1 (4-1)
Debrecen, 6000 néző. Játékvezető: Kassai
DVSC: Novakovics (Verpecz, 40.) – Nagy Z. (Nikolov, 78.), Máté II P., Mészáros N., Korhut – Ramos, Szakály P., Varga J., Rezes (Coulibaly, a szünetben) – Kulcsár T., Sidibe. Edző: Kondás Elemér
Győr: Stevanovics – Svec, Lipták, Lang, Tokody – Pátkai (Kronaveter, 32.), Kamber, Trajkovics, Varga R. (Strestik, 55.) – Ahjupera (Dina, a szünetben), Andrics. Edző: Pintér Attia
Gólszerzők: Sidibe (8., 21.), Szakály P. (10.), Kulcsár (45+1.), illetve Andrics (12.)

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

A mérkőzés előtt Bozóky Imre, az MLSZ etikai és fair play bizottságának alelnöke átadta a debreceni csapatnak az előző szezonban kiérdemelt sportszerűségi díjat.

Parádés, gólokban gazdag első félidőt hozott a nyitóforduló rangadója. A Debrecenbe visszatérő Ibrahima Sidibe kétszer is betalált, bizonyítva, hogy nem felejtett el focizni a belgiumi évek alatt. Mindkét csapat támadólag lépett fel a kezdő sípszó után, ennek volt köszönhető a látványos játék. Előbb a győri kapus, Stevanovics húzott le egy beadást Sidibe fejéről, de a labda kiperdült a kezéből, visszakerült a légiós elé, aki nem tétovázott, a hálóba lőtt. Két perc múlva Sidibe élesen kapura lőtt jobbról, Szakály Péter pedig a léc alá fejelt. A középkezdés után Andrics lépett ki a baloldalon, lövését Novakovics gyakorlatilag bevédte, mert a labda átgurult a lábai között (2-1). És ekkor még csak 11 perc telt el!

A 21. percben mintaszerű hazai támadás végén Szakály ugratta ki Rezest, aki balról beadott, az érkező Sidibe pedig hat méterről a kapuba továbbított. Néhány perc múlva kapuscserére kényszerült a DVSC! Nenad Novakovics egy jobbról érkező beadásra mozdult ki, majd ütközött Nikola Trajkoviccsal, és fájdalmas arccal a földön maradt. Azonnal jelezték, hogy cserére lesz szükség, s úgy tűnik, a kapusnak elszakadt a belső térdszalagja, ami többhónapos kihagyást jelent. Verpecz István állt a helyére.

Az első félidő utolsó mozzanataként a Debrecen bevágta a negyediket is: Kulcsár Tamás hosszan szöktette magát, de elcsúszott középen egy védő, így mégis jó lett a debreceni szélsőnek, aki ellentétes oldalra gurította a labdát, mint ahova Stevanovics várta (4-1)!

A második játékrészben sem vettek vissza a csapatok az iramból, bár a találatok ezúttal elmaradtak. Az 52. percben Nagy Zoltán kezezése miatt tizenegyeshez jutott a Győr, de Verpecz kivédte Trajkovics középre tartó büntetőjét! Az utolsó percekben a Varga József sérülése miatt tíz emberrel játszó hazaiak az eredmény tartására törekedtek, az ETO pedig nem volt képes igazi gólhelyzetet teremteni.

– A Debrecen nem azzal foglalkozott, hogy a Győr bajnokságot akar nyerni, és mindenáron az ő skalpjára vágyik, inkább hozta a saját játékát, tette a dolgát, és az első félidőben egyértelműen felülmúlta ellenfelét – értékelte a látottakat a Rangadó.hu állandó szakértője, Pajkos János, a hajdúságiak korábbi vezetőedzője. – A DVSC a második félidőben is jól futballozott, nem hagyta kibontakozni az ETO-t. A kétfrontos helytállás során nem a terheléssel kell foglalkozni, hanem a regenerációval. Azt a penzumot, ami a felkészülés során elő volt írva, a játékosok elvégezték. Abban az időszakban már a kétfrontos ritmusra készültek. A Lokinál a mentális felkészítés is tökéletes, és az ilyen sikerek is erősítik a csapatot mentálisan. A Debrecentől ezt várják, és ezt ők is tudják. A BATE Boriszov ellen olyan eredményt kell produkálni, ami az itthoni visszavágóra megfelelő előnyt biztosít.

Olvasói sztorik