Hírek

Vidi-csoda Belgiumban!

A Videoton 3-0-ra nyert a belga Gent vendégeként az Európa Liga-selejtező harmadik fordulójának visszavágóján, így kettős győzelemmel, 4-0-s összesítéssel jutott tovább.

Kapcsolódó cikkek

Európa Liga-selejtező, 3. forduló, visszavágó
KAA Gent (belga) – Videoton FC 0-3 (0-1)
Gent, 5000 néző. Játékvezető: Marciniak (lengyel)
Gent: Padt – Barics (Kola, 60.), Melli, Arzo, Mareval – Gecov (Messoudi, 60.) – N’Diaye, Brüls – Conté, Arbeitman, Remacle. Edző: Trond Sollied
Videoton: M. Bozovics – Brachi, Caneira, Vinicius, Stopira – Mitrovics, Tóth I B. (Kovács I., 68.) – Sándor Gy. – Gyurcsó, N. Nikolics, Oliveira (Neto, 73.). Edző: Paulo Sousa
Gólszerzők: Oliveira (15.), N. Nikolics (68., 71.)
Kiállítva: Brüls (64.), Messoudi (85.)
Továbbjutott: a Videoton kettős győzelemmel (4-0)

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

Az első félidőben a hazaiak játszottak fölényben, tizenkétszer próbálkoztak kapura lövéssel, míg az első meccset 1-0-ra megnyerő fehérváriak csupán kétszer, igaz, ebből egy alkalommal a kapuba is betaláltak Felipe Oliveira révén.

A második felvonás is hazai támadásokkal kezdődött, a 64. percben azonban tízen maradtak a vendéglátók: Brülst állította ki a játékvezető, mert a hazai futballista belerúgott Tóth I Balázsba. A Videoton négy perccel később Nemanja Nikolics egyéni akciójából kettőre növelte a különbséget, és gyakorlatilag eldöntötte a párharcot, a támadó újabb találata már nem osztott, nem szorzott. A 85. percben Messoudit is leküldte a bíró a pályáról, így a hazaiak kilencen fejezték be a találkozót.

A következő Európa Liga-forduló sorsolása pénteken lesz. A fehérváriak mellett a Bajnokok Ligája-selejtezőből kiesett debreceniek is érdekeltek a sorozatban, ha a magyar együttesek a következő akadályt sikerrel veszik, akkor bejutnak a csoportkörbe.

Olvasói sztorik