Hírek

Vihar a semmiből?!

László Csaba hamarosan bemutat egy közös fotót, mert nem hagyja annyiban Paulo Sousa támadó szavait.

Kapcsolódó cikkek

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

László Csaba, a litván válogatott szövetségi kapitánya volt az egyik meghívott vendég a Sport Televízió vasárnap esti műsorában, a Harmadik Félidőben. A többi között arról is beszélt, mi kell ahhoz, hogy egy külföldi edző be tudjon illeszkedni egy adott közegbe, hiszen korábban már a világ négy táján, Németországban, Ugandában, Skóciában és Belgiumban is sikerrel dolgozott. A Videoton trénerét, Paulo Sousát külön is kiemelte, hiszen személyesen is ismeri. Ellátta néhány jó tanáccsal, s mint később kiderült, talán ebből lett a baj. A portugál ugyanis heves kirohanással reagált a fehérvári klub honlapján.

Mit mondott László Csaba? Kattintson ide!
Mit reagált Paulo Sousa? Kattintson ide!

Nem csodálkoznánk, ha László Csaba jogi útra terelné az ügyet, hiszen a Videoton-edző szavai minden bizonnyal kimerítik a becsületsértést és a rágalmazást. Az edző a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, 2008-ban két napot is együtt töltött Sousával a skót edzői fórumon.

– Nem tudom, mit akar Sousa, és mi vezérli őt? Az a furcsa, hogy szerintem nem mondtam semmi sértőt, ami indokolná ezt a reakció a részéről. Leginkább arról beszélgettünk a tévéadásban, milyen nehéz külföldi edzőként dolgozni. Szeretném bizonyítani, hogy. személyesen ismerjük egymást. Készült egy fénykép rólunk kétezer-nyolcban a skót edzői fórumon – mesélte a Rangadó megkeresésére László Csaba. – A tizenkét élvonalbeli edző, illetve a mostani angol szövetségi kapitány vett részt ezen, és Sousa is ott volt velünk. Két napig együtt ittunk, együtt ettünk, együtt beszélgettünk. Ott cseréltünk telefonszámot. Neki akkor még semmilyen edzői múltja nem volt, játékosként mesélt az életéről. Én nem mondtam, hogy ő a barátom, csak annyit jegyeztem meg, hogy személyesen ismerem, mint bárkit, akivel valaha találkoztam és kezet fogtam. Nem tudom, hogyan reagáljak a szavaira. Nem szerettem volna semmi negatívumot kihozni ebből, és szerintem nem is volt negatív rá nézve, amit mondtam. Hangsúlyozom, ahhoz, hogy tiszteletet kapjunk, tiszteletet is kell adni. Csütörtökön utazom vissza Litvániába, de előtte a négy évvel ezelőtt készült közös fotónkat még mindenképpen szeretném feltenni az internetre, hogy kiderüljön, ki is hazudik. Nem fogom annyiban hagyni a szavait!

Azt már csak mi jegyezzük meg, hogy ha lenne egy normálisan működő edzőbizottsága a szövetségnek, akkor már réges-régen állást foglalt volna az ügyben…

Olvasói sztorik