Hírek

Varga József nagyon hiányzott

Pajkos János szerint a Debrecen nem tudta megismételni azt az elszántságot és lendületes játékot, amit az előző meccsen mutatott.

Kapcsolódó cikkek

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

A Boriszovban elért 1-1-es döntetlen után a DVSC-TEVA kedd este 2-0-ra kikapott a fehérorosz BATE-tól a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének visszavágóján. A hajdúságiak így az Európa Liga-selejtező rájátszásban folytatják nemzetközi szereplésüket. A Rangadó.hu szakértője, Pajkos János úgy véli, a debrecenieknek nem kell szégyenkezniük a beloruszok elleni párharcot követően, inkább a következő mérkőzésre kell koncentrálniuk, hiszen ha némileg szerencsés lesz a sorsolás, van keresnivalójuk, és felkerülhetnek a főtáblára.

– Nekem úgy tűnt, hogy megilletődötten kezdett a Debrecen. Az ellenfél nagyon jól passzolt, nagyon tudatosan játszott, ezért a Loki nem nagyon tudta támadásépítkezésben megválasztani a helyes taktikát – elemezte a látottakat a DVSC korábbi vezetőedzője. – Kevés lehetőségünk volt, és a játékvezető ténykedése is hagyott kívánnivalót maga után, a magyarok kárára nagyon sokat tévedett, ami kicsit visszavetette a Loki játékát. A mieink nem tudták megismételni azt az elszántságot és lendületes játékot, amit az előző meccsen mutattak. Varga József nagyon hiányzott a csapatból. Ezen a mérkőzésen jobb volt a BATE, amely sokkal jobban játszott, és mást is játszott: olyan célfutballt, ami felőrölte a DVSC-t. Rengeteget passzoltak, pontosak voltak, bejátszották a pálya egész területét. Labdabiztosak voltak, kihasználták a Debrecen védekezési hibáit, ezzel el tudták dönteni a találkozót.

A BATE sokkal jobban játszott

Kondás Elemér vezetőedző a klub honlapján elmondta, a játékosok emelt fővel jöhettek le a pályáról kedd este, mert mindent megtettek, hogy jó eredmény szülessen.

– Erre készültünk, tudtuk, hogy nehéz lesz – kezdte a szakvezető. – Számítottunk rá, hogy a BATE jól fog játszani, hiszen erős csapat, sok jó játékossal. Mindent megtettünk, hogy jó eredmény szülessen, de egy elkerülhető góllal vezetést szereztek a vendégek. A második félidőben a kiállítás és az utána gyorsan bekapott gól csökkentette az esélyünket, de játékosaink tíz emberrel is mentek, tették a dolgukat becsülettel. A BATE sokkal jobban játszott ma, mint az első meccsen, viszont a második félidőben, amikor szerkezetet váltottunk, több esélyünk volt, csak a kiállítás után a fehéroroszok könnyebb helyzetbe kerültek. Sajnos nem tudtuk száz százalékig pótolni Varga Józsefet és Selim Bouadlát. Összességében azt mondhatom: a játékosok emelt fővel jöhettek le a pályáról, mert mindent megtettek, hogy jó eredmény szülessen. Nincs idő keseregni, mert szombaton bajnokit játszunk, majd az Európa Ligára készülünk.

Olvasói sztorik